• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Haber 2023 seçimleri ne zaman ?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel ve Son Dakika Haberler kategorisinde sessizadam tarafından oluşturulan 2023 seçimleri ne zaman ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 609 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel ve Son Dakika Haberler
Konu Başlığı 2023 seçimleri ne zaman ?
Konbuyu başlatan sessizadam
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sessizadam

sessizadam

Üye
Katılım
21 Ocak 2023
Mesajlar
327
Tepkime puanı
27
Puanları
28

İtibar:

2023 seçimleri ne zaman ?
2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman ?
Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman ?
2023 seçimleri ne zaman ?
2023 milletvekili seçimi


Tüm bu soruların cevabını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23.01.2023 tarihinde yapılan kabine toplantısı sonrası cevapladı. Yeni seçim takviminden silinen vergi borçlarına , yapılandırmalardan alınan birçok kararı ulusa sesleniş konuşmasında yaptı. Küresel dünyada yerini alan Türkiye için yeni alınacak seçim tarihi kararı hayırlı olur inşallah.

Cumhurbaşkanı Erdoğan;

"Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihi olan 18 Haziran'ı hem Kurban Bayramı arifesi ve hac dönemine hem de üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine hem de ilk ve ortaöğretim okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk. Bu anlayışla yaptığımız değerlendirmeler sonucu 14 Mayıs 2023'ün seçim için en uygun tarih olduğunu düşünüyoruz.

Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Mecliste gereken çoğunluk sağlanamaması durumunda Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp sürece başlatacağız. "

seçim anketi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

danisman

Üye
Katılım
24 Ocak 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1

İtibar:

14 mayısta olması üniversite öğrencilerinin kayıtlı bulundukları memleketlerinde oy kullanmalarına engel olabilir, tarih değiştirilmeli.
 

sessizadam

Üye
Katılım
21 Ocak 2023
Mesajlar
327
Tepkime puanı
27
Puanları
28

İtibar:

Değişen sistemde öğrenci belgesiyle başvurulduğunda kaldıkları yerde kullanabiliyorlar diye biliyorum . Üniversite öğrencileri için düşünülmüş bir durum sanırım .
 
Üst Alt