• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

YUVALAMA TARİFİ: Yuvalama nasıl yapılır, malzemeler neler?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan YUVALAMA TARİFİ: Yuvalama nasıl yapılır, malzemeler neler? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 112 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı YUVALAMA TARİFİ: Yuvalama nasıl yapılır, malzemeler neler?
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

649889df86b24744d4fb442f.jpg

Yapılışı:

Bir gece önceden ıslatılan nohut, soğan incikle, tane karabiber ve tuz ekleyerek düdüklü trencerede 15 dakika kadar haşlanıyor.

Etler soğutupu kemiklerinden ayrılarak doğranıyor.

Top köfteler için pirinç sıcak suyla 30 dakikaya yakın ıslatılıyor. İrmik (2-3 kaşık su ile ıslatılır), un yoğurma kabına alınır.

Kıyma ve pirinç birlikte robottan geçirilir, un ve irmikle karıştırılır ve yoğurulur. 30 dk kadar buzdolabında dinlendirilmesi önerilir.

Bir kase içine alınan az sıvı yağa elinizi batırarak harçtan nohut büyüklüğünde toplar çıkarılır.

Çorba için et suyu süzeülür ve tencereye alınır. Kaynadığında top köfteler eklenir ve 2-3 dk kadar haşlanır.

Köfteler haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurt soğuk suyla ezilir.

Yumurta ve un da eklenerek iyice karıştırılır.

Yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan, yoğurt sosa eklenir.

Yoğurt sos yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbaya katılır.

Son olarak tam haşlanmış nohut ve pişmiş etler ekleynir.

Hafifçe kızartılan tereyağ ve nane karşımı da eklenir ve 1-2 taşım kadar kaynatılır. Servise hazır...
 
Üst Alt