• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yoğurt Pastası Tarifi İçin Malzemeler

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Yoğurt Pastası Tarifi İçin Malzemeler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 84 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Yoğurt Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,416
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Yoğurt Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pasta için:
2
adet
yumurta sarısı

3
yemek kaşığı
toz şeker
(60 gram)

1/2
su bardağı
eritilmiş tereyağı
(80 gram)

1/2
paket
kabartma tozu
(5 gram)

2
su bardağı
un

(200 gram)

İç harcı için:

2
adet
yumurta beyazı

3
yemek kaşığı
toz şeker
(60 gram)

1
tutam
tuz

2
yemek kaşığı
limon suyu

1
paket
vanilin

2
yemek kaşığı
mısır nişastası
(50 gram)

9
yemek kaşığı
yoğurt
(400 gram)

1
adet
limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

1
yemek kaşığı
pudra şekeri

Yoğurt Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

Taban ve üzeri için derin bir kasede yumurta sarıları ve toz şekeri koyu akışkan bir hal alana kadar çırpın.

Karışıma erimiş tereyağı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.

Karışıma son olarak kabartma tozunu ve unun üçte birini eleyerek ekleyin ve çırpın. Çırpıcıyı karışımdan çıkartın ve kalan unu azar azar ekleyip parmaklarınızla karışıma yedirin.

Karışımı avuçlarınızın arasında ovalayarak ufalayın ve kırıntı haline getirin. Hamuru buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirin.

İç harç için temiz bir kasede yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde köpürtmeye başlayın ve içerisine azar azar şeker ekleyip pürüzsüz, parlak, kabarık bir hal alana kadar çırpın. Son olarak tuz, vanilin ve limon suyunu da ekleyip çırpma işlemini bitirin.

Çırptığınız karışıma nişastayı ekleyin ve havasını kaçırmamaya özen göstererek spatula ile karıştırın. Bu işleme yoğurdu da ekleyerek devam edin. Son olarak limon kabuklarını ekleyip harcı hazır hale getirin.

18 santimetrelik kelepçeli kalıbın tabanına buzdolabında bekleyen kırıntılı karışımın üçte ikisini koyun ve tabanı düz bir bardakla tabana iyice bastırın.

Yoğurtlu harcı tabanın üzerine dökün ve yavaşça sallayıp, bir kaç defa tezgaha nazikçe vurun. Son olarak kalan kırıntılar ile yoğurtlu harcın üzerini kaplayın.

Yoğurt pastanızı 175 derecede alt, üst, fanlı sıcak fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen pastayı oda sıcaklığında en az 3 saat dinlendirip kalıptan çıkarın, üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


(Alıntı)
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,946
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt