• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yalancı Baklava Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Yalancı Baklava Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 86 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Yalancı Baklava Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,416
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Yalancı Baklava Tarifi


s-9d29dd304fefd67912b05bfa2e630400ac8de16d.jpg



MALZEMELER

● 1 su bardağı süt

● 1 su bardağı sıvı yağ

● 1 su bardağı buğday veya mısır nişastası

● 3 su bardağı un

● 1 yumurta

● 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

● 1 su bardağı ceviz

● 1 paket kabartma tozu

● 1 tutam tuz

● Üzerine serpmek için toz Antep fıstığı

ŞERBET İÇİN:

● 3,5 su bardağı şeker

● 4 su bardağı su

● Çeyrek limonun suyu

HAZIRLANIŞI

● Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Uygun büyüklükteki bir tencereye şeker ve suyu koyun. İkisini iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Orta ateşe ayarlanmış ocakta kaynamaya bırakın.

● Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. 10 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Sonra içine çeyrek limonun suyunu da ekleyin. Beş dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın.

● Hamur yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu alarak malzemeleri tel çırpıcı ile iyice çırpın.

● Buğday nişastası, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Bu nedenle unu yavaş yavaş ekleyerek kontrollü şekilde yoğurmalısınız.

● Hamur kıvamını aldıktan sonra kıyılmış bir su bardağı cevizi kaba ilave edin ve hamuru tekrar yoğurun.

● Hazırladığınız hamuru sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak bir cam tepsiye elinizle bastırarak yayın. Mümkün olduğunca düzün bir şekilde yaymaya özen gösterin.

● Tepsiye yaydığınız hamuru baklava dilimi şeklinde kesin. Bunun için öncelikle hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı üçgenlere ayıracak şekilde kesin. Bu kesim zor geliyorsa hamuru paralel şeritler hâlinde de kesebilirsiniz.

● Baklava hamurunu önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin.

● Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra beş dakika kadar baklava hamurunun ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin.

● Soğumuş şerbeti baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Bu sırada şerbetin soğuk, hamurun ise ilk sıcaklığının geçmiş olmasına dikkat edin.

● Şerbetini döktüğünüz baklavayı birkaç saat dinlenmeye bırakın.

● Birkaç saat sonra baklavanın üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.


Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,946
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt