• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Vişneli baklava

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Vişneli baklava başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 226 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Vişneli baklava
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,571
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

857


MALZEMELER
10 adet baklava yufkası (260 gram)

Konserve veya dondurulmuş vişne

Kaymak

200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)

ŞERBET İÇİN

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı+1 yemek kaşığı su

1 çay kaşığı limon suyu

Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklava için yufkaları üst üste yerleştirip 12'şer cm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların ortalarına üçer adet vişne ve kaymak koyun. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yaklaşık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzüp sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün.

ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,061
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt