• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Tencerede Sufle Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Tencerede Sufle Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 121 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Tencerede Sufle Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,416
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Tencerede Sufle Tarifi


s-ba74eb1d2ac6d46e2f41de3cac165076854632ba.jpg



MALZEMELER

● 1 adet yumurta

● 1 çay bardağı süt

● 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

● 1 çay bardağı toz şeker

● 80 gram bitter çikolata

● 1 paket vanilya

● 1 paket kabartma tozu

● 2 çorba kaşığı kakao

● 1 su bardağı un

● Yarım çay bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

● Geniş bir karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırın.

● Yumurtaların üzerine toz şekeri aktarın. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın.

● Kıvam alan harcın üzerine ilk olarak ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip mikserinizi düşük devirde çalıştırmaya devam edin.

● Ardından eleyerek kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip spatula yardımıyla harcın havasını söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştırın.

● Kek kalıbı yerine kullanacağınız kahve fincanlarının içlerini çok hafif bir şekilde yağlayın.

● Hazırladığınız sufle harcını fincanlarda bir parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın. Bu aşamada daha dikkatli bir paylaşım yapmak için hamur dağıtıcı kullanmanız oldukça önemli.

● Sufle harcını paylaştırdığınız fincanların ortasına ufak ufak dilimlere ayırdığınız bitter çikolataları yerleştirin. Her bir fincana eşit oranda bitter çikolata koymaya özen gösterin.

● Geniş tabanlı bir pilav tenceresinin içerisine 3 parmak yüksekliğinde su koyun.

● Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynamaya bırakın.

● Su kaynayıp fokurdamaya başladığında sufle harcı dolu fincanlarınızı dikkatli bir şekilde yerleştirin. Bu noktada suyun fincanların yalnızca yarısına kadar geldiğinden emin olun. Ayrıca fincanların içerisine su kaçmaması gerektiğini unutmayın.

● Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı orta ateşe alın.

● Pişme süresini 10 dakika olacak şekilde ayarlayın.

● Süre sonunda fincanları dikkatli bir şekilde çıkarın.

● Üzerine pudra şekeri serpiştirip sıcak sıcak servis edin.


Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,946
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt