• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Şeker Hastalığı Tanısı Nasıl Koyulur?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Köşesi kategorisinde Gece Kuşu tarafından oluşturulan Şeker Hastalığı Tanısı Nasıl Koyulur? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 562 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Köşesi
Konu Başlığı Şeker Hastalığı Tanısı Nasıl Koyulur?
Konbuyu başlatan Gece Kuşu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Gece Kuşu

Gece Kuşu

Emektar Üye
Katılım
23 Eyl 2020
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
32
Puanları
48

İtibar:

Şeker hastalığı (diyabet) tanısı nasıl konulur, öncelikle şeker hastalığı(diyabet) tanısını konulması için bir uzmana başvurmak gerekir. Şeker hastalığı(diyabet) tanısı konulabilmesi için önce kişinin kanı alınır ve kandaki şeker yüksekliğine bakılır. Ardından kişiye uygun tedavi protokolü uygulanır. Şeker yüksekliği veya şeker düşüklüğü tanısı konulan hastaya uzman kişinin sağlık durumunun ciddiyetine göre bir tedavi protokolü uygular. Kişinin kendi kendine şeker yüksekliği, şeker düşüklüğü veya genel adı ile şeker hastalığı(diyabet) tanısı koyması mümkün değildir.

  • İdrar ve kan tahlilleri ile belirlenir.
  • Açlık kan şekeri ölçülür. Kan şekeri yüksekliği çok iyi irdelenmesi gereken bir durumdur. Açlık kan şekeri normal koşullarda yüzün altında olmalı. Bunun üzerindeki şeker irdelenmeli. Açlık şekeri 110 olan bir kişinin tokluğu 200 üzerine çıktıysa farkında olmadan diyabetli de olabilir ya da açlık şekerleri normal bir insanda da tokluk şekeri yüksek olabilir. Buna da glikoz in toleransı diyoruz. Bu da pre-diyabet dediğimiz bir süreçtir. Bir kişiye diyabet tanısı konulabilmesi için açlık kan şekeri 126’nın üzerinde, tokluk şekerinin de iki yüzün üzerinde olması lazım. Eğer açlık şekeri 100-126 arasındaysa ve tokluk normalse buna bozulmuş açlık glikozu diyoruz, eğer tokluk 140-200 arasındaysa glikoz intoleransı (gizli şeker) olarak isimlendiriyoruz. Bu noktada kan şekerinin sınırda yüksekliği çok önemlidir ve zamanında önlem almak ilerideki diyabet hastalığına yakalanmaları önleyebilir. Her iki gruptaki hasta ileride diyabet olma açısından yüksek risk grubundadır. Uzmanlar da bu hastaları bu dönemde yakalayıp, insülin dirençlerini tedavi edip, ideal kilolarına indirip, sağlıklı yaşam tarzını benimsemeleri sağlayarak ileride diyabet geliştirmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.
  • Soluğun aseton kokması da bir ölçümdür.
 
Üst Alt