• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Şeftali kabuğu ve çekirdeğini çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Şahane bir lezzete dönüşüyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Şeftali kabuğu ve çekirdeğini çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Şahane bir lezzete dönüşüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 90 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Şeftali kabuğu ve çekirdeğini çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Şahane bir lezzete dönüşüyor
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,051
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

64ed998586b2440a086e74d6.jpg

İçerdiği besinler ile sağlığa faydaları saymakla bitmeyen şeftali yaz mevsimin en çok tüketilen meyveleri arasında yer alır. Hem tatlı hem de sulu olan şeftali lifli bir meyvedir ve tokluk hissi verir. Pek çok vitamin ve minerali içerisinde barındırır. Tatlılara ve keklere çok yakışır. Ancak kabukları ve çekirdeğini çöp olarak görürüz. Halbuki şeftali kabuğu ve çekirdeğinden sirke yapılıyor.

ŞEFTALİ SİRKESİ TARİFİ

Malzemeler


4 adet şeftalinin kabuk ve çekirdekleri

1.5 su bardağı elma sirkesi

64ed999386b2440a086e74d8.jpg


Yapılışı

  1. Şeftalilerin ayırdığınız kabuklarını ve çekirdeklerini orta boy bir kavanoza doldurun ve üzerine sirkeyi dökün.
  2. Hazırladığınız sirkeyi ağzı kapalı şekilde, serin, kuru ve karanlık bir yerde 10 gün bekletin.
  3. 10. günden sonra istediğiniz zaman sirkeyi süzün ve şişeye aktarın. Sirkenizi serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

ŞEFTALİ SİRKESİ SOSLU MEVSİM SALATA TARİFİ

Malzemeler

Salata için;


  • Taze karışık yeşillikler (marul, roka, ıspanak, vs.)
  • Kiraz domates veya cherry domates (yarım veya bütün)
  • Salatalık ( dilimlenmiş)
  • Kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
  • Dilimlenmiş salam veya hindi jambonu (isteğe bağlı)
  • Taze nane yaprakları

Şeftali sirkesi sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeftali sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

64ed99a186b2440a086e74da.jpg


Yapılışı;

  • Taze yeşillikleri yıkayıp süzün. Büyük bir salata kasesine alın.
  • Kiraz domatesleri yıkayıp yarıya bölün veya bütün olarak kullanın. Salatalığınızı dilimleyin.
  • Kırmızı soğanı ince halkalar halinde dilimleyin.
  • Dilimlenmiş salam veya hindi jambonunu eklemek isterseniz, salatanın üzerine yayın.
  • Taze nane yapraklarıyla yeşillikleri renklendirin.

Şeftali sirkesi sosu hazırlığı;

Bir kasede zeytinyağı, şeftali sirkesi, bal veya akçaağaç şurubu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi iyice çırpın. Sosunuz homojen bir şekilde karışmalıdır.

Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirin. Dilerseniz ilk önce yarım miktarını döküp karıştırın, ardından ihtiyaca göre daha fazla ekleyebilirsiniz.

Tüm malzemelerin sosla buluştuğundan emin olun.

Salatanızı güzelce karıştırın, böylece sos tüm malzemeleri kaplasın.

Şeftali sirkesi soslu mevsim salatasını soğuk olarak servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Yanında taze ekmek veya çıtır lavaş ile servis ederek hafif ve lezzetli bir öğün elde edebilirsiniz.

Yapılan bu hata adeta zehir saçıyor! Buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün
Kendi gibi kabuğu da faydalı... Kullanım alanlarını duyunca asla çöpe atmayacaksınız!
Kabuğundan ayrılmıyorsa bu yöntemi deneyin! Lokum gibi oluyor
 
Üst Alt