• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Red Velvet Pasta

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Red Velvet Pasta başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 90 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Red Velvet Pasta
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,416
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

blog-3.jpeg

Red Velvet Pasta (Kalıpsız Kalp Şeklinde) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Kırmızı gıda boyası
Ara kreması için;

1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt (125 ml)

Red Velvet Pasta (Kalıpsız Kalp Şeklinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

Pandispanya için öncelikle yumurtalarımızın sarılarını ve aklarını ayıralım.
Uygun bir çırpma kabına yumurta aklarını alalım ve tuzu ekleyerek köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
Ayrı bir kap içerisinde yumurta sarılarını ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Üzerine ılık suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım.
Pastamıza kırmızı renk vermek için içerisine bir kaç damla gıda boyası ekleyelim. Bu aşamada gıda boyası miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Daha koyu bir kırmızı elde etmek için kakaoyu ekleyelim ve çırpalım.
Son olarak çırptığımız yumurta aklarını da ekleyelim ve spatula yardımı ile kek harcımızı aynı yönde dikkatlice karıştıralım.
Tezgaha bir parça pişirme kağıdı alalım ve üzerine kullanacağımız borcamı koyarak kenar kısımlarından ölçü alarak keselim. Ben bu tarifte 28×28 cm boyutlarında kare borcam kullandım.
Pişirme kağıdımızı borcama yerleştirelim ve kek harcımızı içerisine boşaltalım ve düzeltelim.
Pandispanyamızı önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
Bizde bu sırada üzerine ve arasına sürmek için karıştırma kabında süt ve kremşantiyi çırpalım. Eğer daha kalın bir krem şanti olsun isterseniz 2 paket kremşanti ve 2 çay bardağı süt ile de hazırlayabilirsiniz.
Hazırladığımız krem şantimizi dolaba kaldıralım.
Pişen kekimizi fırından alalım, bir telin üzerine alarak soğuması için bekletelim.
Oda sıcaklığına geldikten sonra pişirme kağıdından ayıralım ve keki dört eşit kare olacak şekilde keselim.
Ardından karelerden iki tanesini bir kasenin ağzı veya herhangi bir kalıbı kullanarak daire şeklinde keselim.
Son olarak daire kekleri ortadan ikiye D şeklinde keselim. Bu aşamada artan kek parçalarını üzerini süslemede kullanmak için bir kenara alalım.
Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim.
Hazırladığımız krem şanti ile pastamızın üzerini güzelce kaplayalım.
2. katını da yine kalp olacak şekilde yerleştirelim ve kalan krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını dikkatlice kaplayalım.
Pastamızı bu şekilde bir kaç saat dinlenmeye bırakalım. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmek daha iyi olacaktır.
Üzerini süslemek için ayırdığımız kek parçalarını iyice soğuyunca birkaç parçaya bölelim rondoya alalım ve iyice ufalanıncaya kadar rondodan geçirelim. Dinlenen pastanın üzerini ve kenarlarını bu kek kırıntıları ile kaplayalım.
Red velvet diğer adıyla kırmızı kadife pastamız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun!
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,946
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt