• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Pilavlı pirzola dolması

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık Yemekleri kategorisinde Fulya tarafından oluşturulan Pilavlı pirzola dolması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 184 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık Yemekleri
Konu Başlığı Pilavlı pirzola dolması
Konbuyu başlatan Fulya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fulya

Fulya

ZF Yemek Tarifi Sorumlusu
Özel Üye
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
13
Tepkime puanı
8
Puanları
3

İtibar:

958


MALZEMELER
4 parça büyük boy ve kalın
Kuzu pirzola
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kekik ve tuz
Pilav için: 1 su bardağı pirinç
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık veya antepfıstığı
1 tatlı kaşığı karabiber
1'er çay kaşığı yenibahar ve tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil, tuz

YAPILIŞI
Pilav için pirinci tuzlu sıcak su ile ıslatın. Ayrı bir yerde yemeklik kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın, karanfil ve tuz ilave edip karıştırın. Bir buçuk su bardağı su ekleyip, pirinç göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin. Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin. Daha sonra pirzola dilimleri tam olarak ayırmadan cep oluşturacak şekilde ortadan kesin. İçine pilav doldurun. Açılmasını önlemek için kenarını kürdanla tutturun. Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Kürdanları çıkarıp sıcak servis yapın.
 
Üst Alt