• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Orman Meyveli Soğuk Pasta

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Orman Meyveli Soğuk Pasta başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 94 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Orman Meyveli Soğuk Pasta
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,416
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

rman Meyveli Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler

Hamur:
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı esmer şeker
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Pudingli karışım:
  • 1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 poşet Dr. Oetker Jelatin
  • 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
  • 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Dolgu ve üzeri için:
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1-2 çay kaşığı Dr. Oetker Limon Sıvı Aroma Verici
  • 2 poşet Dr. Oetker Jelatin
  • 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
  • 1 su bardağı dondurulmuş ahududu
  • 1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü
  • 1 su bardağı dondurulmuş karadut

Orman Meyveli Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?







Hamurun hazırlanışı

  • Yumurta ve esmer şekeri bir mikser ile 1-2 dk. çırpın. Şekerli vanilin ve eritilmiş tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 30 saniye çırpın. Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki kelepçeli kalıba alın ve 160°CâEUR(TM)ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Fırından çıkarın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Pudingin hazırlanışı
  • Süt, krema ve pudingi tencereye alın, orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 poşet jelatini ilave edin, ocağı kısın ve 1 dk. daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Jelatinli karışımın hazırlanışı
  • 3 su bardağı su, toz şeker ve aromayı tencereye alın, el çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirin. Kaynamaya başlayınca jelatinleri ilave edin, ocağı kısın ve 1-2 dk. daha pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin.
Dolgu ve üzerinin hazırlanışı
  • Keki kalıptan çıkarın, kalıbı temizleyip keki tekrar kalıba alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pudingi ilave edin ve 1 dk. daha çırpın. Kekin üzerine yayın, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
  • Süre sonunda üzerine meyveleri sıralayın. Jelatinli karışımı kaşık ile üzerine azar azar dökün. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
lezzet


orman-meyveli-soguk-pasta-5f846247-484b-4ff6-b5f3-3b3bc1d53c08.jpg
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,946
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt