• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Nijerya'da 313 Boko Haram şüphelisi serbest bırakılacak

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Nijerya'da 313 Boko Haram şüphelisi serbest bırakılacak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Nijerya'da 313 Boko Haram şüphelisi serbest bırakılacak
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
20,329
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Nijerya'da 313 Boko Haram şüphelisi serbest bırakılacak

Nijerya, Boko Haram militanı olduğundan şüphelenilen 313 kişiyi delil yetersizliğinden serbest bırakacak.

Nijerya ordusu, mahkemenin bu kişilerin herhangi bir suç işlediğine dair hiçbir kanıt bulunmadığına karar vermesinin ardından, Boko Haram üyesi olduğundan şüphelenilen 300'den fazla kişiyi serbest bırakacağını söyledi. Ordu sözcüsü Tümgeneral Edward Buba'ya göre, Boko Haram üyesi olduklarından şüphelenilen 313 kişi, isyanın merkezi olan kuzeydoğu Borno eyaletindeki mahkemenin vereceği kararın ardından serbest bırakılacak. Başkent Abuja'da düzenlediği basın toplantısında Buba, "Mahkeme, soruşturmaların sonuçlanmasının ardından delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmalarına karar verdi" dedi. Davaların Federal Adalet Bakanlığı'nın bir parçası olan Savcılık Departmanı tarafından kovuşturulduğunu ve kişilerin Borno Eyalet Hükümeti'ne teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

BOKO HARAM'IN KAÇIRMA OLAYLARI DEVAM EDİYOR Boko Haram, 2009 yılında hükümeti devirmek ve bir İslam devleti kurmak amacıyla isyan başlattı. İsyan on binlerce kişiyi öldürdü ve 2 milyondan fazla insanı evlerinden kaçmak zorunda bırakarak dünyanın en kötü insani krizlerinden birini doğurdu. Boko Haram, 2014 yılında Chibok kasabasından 270'den fazla kız öğrenciyi kaçırarak dünya çapında manşetlere çıktı ve kızların geri dönüşü için #BringBackOurGirls (Kızlarımızı Geri Getir) adlı küresel bir çağrıyı tetikledi. Önümüzdeki ay kaçırılma olayının onuncu yıl dönümü ve onlarca kız çocuğu hala bulunamadı.
 
Üst Alt