Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,571
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
-
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
imonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler
lezzet
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 2 paket toz krem şanti
- 1 büyük paket labne peyniri (400 gr)
- Toz şeker ve tereyağını mikserin çırpma kabına alın. Krema gibi oluncaya kadar çırpın. Yüksek devirde karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtaları ilave edin.
- Tamamen karışınca sütü ekleyin. Son olarak un, kabartma tozu, haşhaş, limon kabuğu rendesi ile vanilyayı ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Harcı yağladığınız 18 cm'lik kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri kızarıp içi kuru çıkıncaya kadar pişirin. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.)
- Krem şanti ile labne peynirini bir kaseye alarak iyice karıştırın.
- Kek tamamen soğuduğunda kalıptan çıkartın ve enine iki parçaya bölün.
- Hazırladığınız labneli kremanın yarısını kekin arasına, kalanını da kekin üstüne sıkarak arzu ettiğiniz şekilde süsleyin ve servis edin.
lezzet
