Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Malzemeler
75 gr tereyağı
25 gr esmer toz şeker
175 gr bisküvi
400 gr koyulaştırılmış şekerli süt (süt reçeli)
3 adet yumurta sarısı
2 büyük limon kabuğu rendesi
2 rendelenen suyulimon
3 yumurta akı
175 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
1- Fırını 180 derecede ısıtın.
2- Bir kapta tereyağını eritin.
3- Bisküvileri fermuarlı poşete koyun ve merdaneyle üzerinden geçerek un haline getirin.
4- Erimiş yağ, bisküvi ve şekeri karıştırın.
5- Bisküvileri kalıbın tabanına bastırılarak sıkıştırın.
6- Bir kapta süt reçelini, limon suyu ve rendesini, yumurta sarılarını iyice karıştırın. Bekledikçe koyulaşacaktır.
7- Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün.
8- Temiz bir kapta yumurta aklarını çırpın. Beyaz olmaya başladığında 1 çay kaşığı pudra şekeri ekleyip tekrar çırpın.
9- Kalan şekeri 3-4 seferde ekleyerek çırpmaya devam edin.
10- Kap ters çevrildiğinde akmayacak kıvama geldiğinde hazırdır.
11- Beze karışımını, kaşık yardımıyla yukarıya doğru şekil verilerek tatlının üzerine alın.
12- 15-20 dakika, beze hafif kızarana kadar pişirin.
13- 60 dakika soğutun ve servis edin.
Hazır süt reçelini zincir marketlerde bulabilirsiniz veya kendi süt reçelinizi yapmak için tarif aşağıdadır.
Koyulaştırılmış Şekerli Süt Tarifi:
Bu tarif için 400 gr'lık bir şekerli süt hazırlanmalıdır.
1-5 su bardağı tam yağlı sütü, büyük boy bir tencerede yüksek ateşte kaynatın.
2-Yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin.
3-Ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe koyun ve içinde her daim tahta bir kaşık bulundurarak 2 saat 15 dakika boyunca, her 15-20 dakikada bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin.
(Önemli not: Uzun süre dokunmadan pişirmeye devam ettiğiniz homojen sıvılarda ilk temasta patlamalar yaşanabiliyormuş, o yüzden lütfen bu süre boyunca bunu engellemek üzere sütün içinde tahta bir kaşık bulundurun)
4-Bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. Eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz.
5-Tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin, altını biraz açıp yüksek-orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin.
6-Bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.
ALINTI