• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Kavurma Börek Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur İşleri kategorisinde Fulya tarafından oluşturulan Kavurma Börek Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 237 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur İşleri
Konu Başlığı Kavurma Börek Tarifi
Konbuyu başlatan Fulya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fulya

Fulya

ZF Yemek Tarifi Sorumlusu
Özel Üye
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
13
Tepkime puanı
8
Puanları
3

İtibar:

952

MALZEMELER
6 su bardağı un
1'er su bardağı maden suyu ve süt
1 su bardağı sıvıyağ, tuz
1 çorba kaşığı sirke
İç malzeme için: 400 gram kıyma
1 adet soğan, 2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım su bardağı az haşlanmış pirinç

Aralarına sürmek için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

YAPILIŞI
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, maden suyu, süt. sıvıyağ, sirke ve tuz ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Kıyma ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve pirinç ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Her parçayı unlu zeminde, oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde ve yufka inceliğinde açın. Aralarına sıvıyağ-tereyağı karışımı sürerek üst üste yerleştirin. Daha sonra rulo şeklinde sarıp, iki parmak genişliğinde parçalara kesin. Her bir parçayı elinizle veya merdane yardımıyla çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına iç malzemeyi pay edip, yarımay şeklinde kapatın. Uçlarını kıvırarak hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
Üst Alt