• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Kabaklı saraylı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Kabaklı saraylı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 108 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Kabaklı saraylı
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,407
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

498


MALZEMELER
HAMUR İÇİN

1 adet yumurta

Aldığı kadar un

Yarım su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

HARÇ İÇİN

1 kg bal kabağı

1.5-2 su bardağı ceviz

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

ŞERBET İÇİN

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

Yarım limon

TEPSİ YAĞLAMAK İÇİN

Tereyağı

Harç için kabukları temizlenip kalın rendelenmiş bal kabağı ve kalan malzemeyi geniş bir kapta iyice harmanlayın. Hamur için yumurta, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin ve yoğurun. Ortasını açıp yağı ilave edin ve hamura yedirin. Üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 25 dakika dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp oklava yardımıyla ince olacak şekilde yufkalar açın. 2 adet yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Uzun kenarına harçtan yayıp rulo şeklinde sarın. Daha sonra büzerek tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şeklide hazırlayıp, tepsideki hamurların kenarlarına yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı çıkınca dilimleyin. Şerbet için bir tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvam alınca üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Dilimlenmiş ılık tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve servis yapın.


ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,940
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt