• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Gulaş Çorbası Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çorbalar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Gulaş Çorbası Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 32 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çorbalar
Konu Başlığı Gulaş Çorbası Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,409
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Malzemeler

1/2 kg. çok ufak doğranmış süt dana kuşbaşı

75 gr. margarin

250 gr. kuru soğan (iki büyük soğan)

2 çorba kaşığı sirke

200 gr. patates

1 orta boy havuç

2 lt. et suyu

2 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı kümmel (Avrupa kimyon)

Yarım çorba kaşığı Mayoran (mercanköşk)

2 diş dövülmüş sarımsak

30–50 gr. un

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Yapılışı

Avrupa’da sık içilen bir çorbadır. Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Soğanlar ölünce bir miktar daha salça ilave ederek bir miktar daha kavurmaya devam edin. Etleri ilave edin. Etler önce suyunu bırakıp sonra çekince 2-3 kahve fincanı kaynar su koyun. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekiyorsa sıcak su ilave edin. Diğer yanda ufak küpler halinde doğranmış patatesler ile gene ufak doğranmış havuçları 2 litre et suyuna ilave edin. Artık kalan baharatları çorbaya katarak kaynamaya bırakın. Patatesler ve havuçlar yumuşayınca, hazırlanmış gulaş etlerini de çorbaya ilave edin.

Not: Bu çorba hafif koyu kıvamlı olur, bunu sağlamak için çorba suyundan bir bardağa alarak, duruma göre bir veya iki kaşık un bardakta eritilip, karıştırılarak çorbaya katılır ve bir taşım daha kaynatılır.

alıntı
 
Üst Alt