Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,571
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
-
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
elin Bohçası Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet yumurta
- ¾ su bardağı süt
- ¾ su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/3 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- ½ su bardağı süt ya da
- 200 ml krema
- 80 gr pudra şekeri
- Yumurta, süt, sıvıyağ çırpılır.
- Un, şeker ve kakao ayrı bir kapta harmanlanır. Sıvı karışım, unu karışıma dökülerek çırpılır.
- Cıvık bir hamur olmalıdır.
- Yapışmaz bir krep tavası ısıtılır, bir yemek kaşığı porsiyonlarla pişirilir.
- Krem şanti süt ile çırpılır ya da krema ile pudra şekeri çırpılarak sert krema haline getirilir.
- Sıkma torbasına koyularak kreplerin içine sıkılır.
- İsteğe göre meyve de koyulabilir.
- Yarım ay şeklinde şekil verilir. Afiyet olsun.
