• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Gazze, altı hafta içinde üç kritik kıtlık eşiğini aşabilir

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Gazze, altı hafta içinde üç kritik kıtlık eşiğini aşabilir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Gazze, altı hafta içinde üç kritik kıtlık eşiğini aşabilir
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
21,069
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Gazze, altı hafta içinde üç kritik kıtlık eşiğini aşabilir

Dünya Gıda Programı'ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin altı hafta içinde gıda güvensizliği, yetersiz beslenme ve ölüm gibi kıtlık eşiklerini aşabileceğini bildirdi.

Dünya Gıda Programı (WFP) Cenevre Direktörü Gian Caro Cirri, Gazze Şeridi'nde gün geçtikçe kıtlık durumuna yaklaşıldığını aktardı. Cirri, "Önümüzdeki altı hafta içinde üç kıtlık eşiğinin (gıda güvensizliği, yetersiz beslenme ve ölüm oranı) aşılacağına dair makul kanıtlar var" diye konuştu. Mart ayında yayınlanan BM destekli bir raporda, kıtlığın yakın olduğu ve Gazze'nin kuzeyinde Mayıs ayında kıtlık beklendiği belirtilmişti. Hesaplamalar tutarlı giderse kıtlığın Temmuz ayına kadar bölgeye yayılabileceği belirtildi. ABD'li yetkililer Gazze'de, özellikle de kuzeyde kıtlık riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyarıyor.

TEK ÇÖZÜM YARDIMLARIN ANINDA ULAŞTIRILMASI Cirri, "Gazze'de süren çatışmalar etkilenen insanlara ulaşmayı zorlaştırıyor, hatta bazen imkansız hale getiriyor. Yardımımızı büyük ölçüde artırmamız gerekiyor... Ancak mevcut koşullar altında durumun daha da kötüleşeceğinden korkuyorum" dedi. İsrail, aylardır Gazze'nin kuzeyine insani yardım tedarikini engellediğini reddediyor ve dağıtımdaki verimsizliklerden yardım kuruluşlarını sorumlu tutuyor. İsrail'in askeri harekatı, 7 Ekim'den bu yana ortaya çıkan insani felaketle birlikte 2,3 milyon nüfuslu toprakların çoğunu çorak araziye dönüştürdü. Cirri, Gazze'deki kıtlıktan kurtulmanın tek yolunun gıda malzemelerinin anında ve günlük olarak ulaştırılması olduğunu söyledi.
 
Üst Alt