Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Frambuazlı pasta tarifi
Malzemeler
Kreması İçin:
500 ml. süt
1/2 adet vanilya çubuğu
4 adet yumurta sarısı
100 gram toz şeker
50 gram un
40 gram mısır nişastası
80 gram beyaz çikolata
Pandispanya İçin:
5 adet yumurta
3 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Diğer Malzemeler:
200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)
1 paket krema (kremayı çırpmak için)
Frambuazlı pasta nasıl yapılır?
1. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
2. Unu, kabartma tozu ve vanilini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin. Bu işlem sırasında spatula kullanın. 18 cm'lik kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
3. Sütü bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
4. Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin. Bir taşım kaynayan sütünüzden 1 kepçe alın ve unlu, nişastalı karışıma ekleyin. 2-3 kepçe kadar ekleyip o karışımı sulandırın ve ısısını dengeleyin. En son tencerede kalan süte, sulandırılmış karışımı ilave edin ve çırpma teliyle hızlıca çırpın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
5. Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan bıçak yardımıyla dikkatlice keserek çıkartın. Tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan kesin ve kabaran kısmı da tıraşlayarak düzgün bir görüntü elde edin.
6. Soğuyan kremanızı, buzdolabından çıkarttığınız kremayla çırparak dokusunu yumuşatın. Kekin tabanını hafif şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın. Üzerini kapatın ve bu işlemi uygulayın.
7. Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. İşte bu kadar
Alıntı
Malzemeler
Kreması İçin:
500 ml. süt
1/2 adet vanilya çubuğu
4 adet yumurta sarısı
100 gram toz şeker
50 gram un
40 gram mısır nişastası
80 gram beyaz çikolata
Pandispanya İçin:
5 adet yumurta
3 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Diğer Malzemeler:
200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)
1 paket krema (kremayı çırpmak için)
Frambuazlı pasta nasıl yapılır?
1. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
2. Unu, kabartma tozu ve vanilini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin. Bu işlem sırasında spatula kullanın. 18 cm'lik kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
3. Sütü bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
4. Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin. Bir taşım kaynayan sütünüzden 1 kepçe alın ve unlu, nişastalı karışıma ekleyin. 2-3 kepçe kadar ekleyip o karışımı sulandırın ve ısısını dengeleyin. En son tencerede kalan süte, sulandırılmış karışımı ilave edin ve çırpma teliyle hızlıca çırpın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
5. Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan bıçak yardımıyla dikkatlice keserek çıkartın. Tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan kesin ve kabaran kısmı da tıraşlayarak düzgün bir görüntü elde edin.
6. Soğuyan kremanızı, buzdolabından çıkarttığınız kremayla çırparak dokusunu yumuşatın. Kekin tabanını hafif şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın. Üzerini kapatın ve bu işlemi uygulayın.
7. Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. İşte bu kadar
Alıntı