• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Frambuazlı pasta tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Frambuazlı pasta tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 228 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Frambuazlı pasta tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,505
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Frambuazlı pasta tarifi


s-586635a48bd02a425880f4fb4809052591a846e8.jpg


Malzemeler

Kreması İçin:


500 ml. süt

1/2 adet vanilya çubuğu

4 adet yumurta sarısı

100 gram toz şeker

50 gram un

40 gram mısır nişastası

80 gram beyaz çikolata

Pandispanya İçin:

5 adet yumurta

3 su bardağı un

2,5 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Diğer Malzemeler:

200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)

1 paket krema (kremayı çırpmak için)

Frambuazlı pasta nasıl yapılır?

1. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.

2. Unu, kabartma tozu ve vanilini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin. Bu işlem sırasında spatula kullanın. 18 cm'lik kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.

3. Sütü bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.

4. Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin. Bir taşım kaynayan sütünüzden 1 kepçe alın ve unlu, nişastalı karışıma ekleyin. 2-3 kepçe kadar ekleyip o karışımı sulandırın ve ısısını dengeleyin. En son tencerede kalan süte, sulandırılmış karışımı ilave edin ve çırpma teliyle hızlıca çırpın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.

5. Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan bıçak yardımıyla dikkatlice keserek çıkartın. Tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan kesin ve kabaran kısmı da tıraşlayarak düzgün bir görüntü elde edin.

6. Soğuyan kremanızı, buzdolabından çıkarttığınız kremayla çırparak dokusunu yumuşatın. Kekin tabanını hafif şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın. Üzerini kapatın ve bu işlemi uygulayın.

7. Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. İşte bu kadar

Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,966
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt