• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

 Facebook’a Yeni Gelir Modeli Geldi! Lisanslı Müzikler Kazanç Getirecek!

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Facebook kategorisinde Php tarafından oluşturulan Facebook’a Yeni Gelir Modeli Geldi! Lisanslı Müzikler Kazanç Getirecek! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 203 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Facebook
Konu Başlığı Facebook’a Yeni Gelir Modeli Geldi! Lisanslı Müzikler Kazanç Getirecek!
Konbuyu başlatan Php
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Php

Php

ZF Genel Sorumlusu
Üye
Katılım
7 Şub 2022
Mesajlar
230
Tepkime puanı
12
Puanları
18
Web sitesi
www.zirvechat.com.tr
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
35 İZMİR
Takım
Beşiktaş

İtibar:

Meta, Facebook’taki gelir modelinde iyileştirmelere devam ediyor. Platform içerik üreticilerine yeni gelir etme fırsatı sunan modeller üzerinde çalışıyor. Çalışmalar sonucunda Facebook’ta içerik üreticilerine “Müzik Gelir Paylaşımı” modeli sunacak. İşte yeni Facebook gelir modelinin detayları!

Facebook’a Yeni Gelir Modeli Geldi! Lisanslı Müzikler Kazanç Getirecek!


En büyük sosyal ağların 3 tanesinin(Instagram/Facebook/WhatsApp) çatı şirketi olan Meta, Instagram ve WhatsApp’taki iyileştirmelerinin ardından Facebook üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Özellikle son dönemde Instagram’dan gelir etme konusunda içerik üreticilerine önemli geliştirmeler sunan şirket, şimdi de benzer yenilikçi gelir modeli yapılarını Facebook’a getirmeye hazırlanıyor.
Şirket tarafından yapılan son lansman ile birlikte Facebook platformunda içerik üreticilerine yönelik “Music Revenue Sharing(Müzik Gelir Paylaşımı)” isimli yeni bir gelir modelini duyurdu. Gelecek yeni gelir modeli ile birlikte Facebook’ta içerik üreticileri “lisanlı müzik” kullanarak, bundan kazanç sağlama imkanına sahip olabilecek. Söz konusu uzun video paylaşımlarının getireceği kazançlar, içerik üreticisi, Meta ve müzik lisansına sahip kişi/kurum arasında paylaştırılacak

Facebook Videolarında Lisanlı Müzikli Video İçeriklerinden Kazanç​

Platformda bu yeni gelir modelinden yararlanmak isteyen içerik üreticilerinden “Facebook Para Kazanma” standartlarına uygun olması ve videonun “reklam uygunluğu” olması gerekmektedir. Yani “Facebook Topluluk Standartları” ve platformda uygulanan “para kazanma politikası” ve “müzik kuralları” standartlarına uygunluğa sahip olması gerekiyor.
Facebook’un getireceği bu yeni gelir modeli “devrimsel” bir nitelik taşıyor. Zira platformda içerik üreticilerinin yapacakları video paylaşımlarında şu anda “lisanslı müzik” kullanabilmeleri mümkün değil. Eğer bu şekilde lisanslı müziği içeren video paylaşımları yaptıysa, o içerik özelinde “Facebook para kazanma” özelliği deaktif ediliyor. Ancak gelecek yeni gelir modeli, platformdaki içerik üretimindeki sınırlamaların önemli ölçüde kalkmasını sağlayacak.

Facebok Müzik Gelir Paylaşımı Modeli Nasıl Çalışıyor?​

Facebook Müzik Gelir Paylaşımı

Facebook’taki bu yeni gelir modelinden kazanç sağlanabilmesi için bazı koşulların içerik üreticisi tarafından yerine getirilmesi gerekiyor. Temel Facebook para kazanma standartlarının dışında videoda kullanılacak müziğin lisanlı da olsa mutlaka söz konusu gelir modeline uygunluk teşkil etmesi gerekiyor.
Bu doğrultuda şirket tarafından “Post Malone” ve “Tove Lo” gibi isimlerin bulunduğu “Lisanslı Müzik Kütüphanesi İçerik Stüdyosu” geliştirdi. Söz konusu kütüphanede yer alan tüm lisanlı müzikler, gelir elde edilebilecek biçimde video paylaşımlarında değerlendirilebilecek.
Hazırlanan videoların bu modele uygun olması için 1 dakikadan uzun olması gerekiyor.
Koşulları karşılayan içerik üreticileri gelir modeli sayesinde ilgili paylaşıma gelen gelirin %20’lik kısmını alabilecek. Geriye kalan %80 oranındaki gelir dilimi ise Meta ile lisans sahibi arasında paylaşılacak.
Facebook, yeni gelir modelin ilk etapta ABD’deki Facebook içerik üreticileri için kullanıma açtı. Ancak yakın dönem içerisinde yeni gelir modelinin tüm dünyada içerik üreticileri tarafından kullanılabilir hale getirilmesi sağlanacak.
 
Üst Alt