• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Ev yapımı ekmek kadayıfı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Ev yapımı ekmek kadayıfı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 94 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Ev yapımı ekmek kadayıfı
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,407
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

854


MALZEMELER
KEK İÇİN

3 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı süt

1.5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya

KARAMEL İÇİN

1.5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı soğuk su

MUHALLEBİ İÇİN

2.5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı labne peyniri

Yarım su bardağı Hindistan cevizi

1 paket vanilya
Kek için yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp 3-4 dakika mikser yardımıyla köpürtün. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. İyice karışınca 23 cm'lik bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Karamel için toz şekeri bir tencereye alın ve orta ısıda hiç karıştırmadan karamelize edin. Tüm şeker eriyip renk alınca, soğuk suyu ilave edin (bu aşamada soğuk su eklediğiniz için şekerlenme yapabilir, hiç endişelenmeyin, kısık ateşte kaynayıncaya kadar tüm şeker eriyecektir) ve kaynayınca ocaktan alın. Muhallebi için süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Karışım göz göz olunca ocaktan alıp kalan malzemeyi ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını kapatıp, iyice soğuyana kadar ara ara mikserle karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve ilk katı uygun bir tabağa alın. İlk katın üzerine karamel sosun yarısını gezdirin. Onu da üzerine kremayı yayın. Ardından ikinci katı koyun ve üzerine kalan karamel sosu gezdirin. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,940
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt