• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Enginarlı Pilav Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Fulya tarafından oluşturulan Enginarlı Pilav Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 148 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Enginarlı Pilav Tarifi
Konbuyu başlatan Fulya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fulya

Fulya

ZF Yemek Tarifi Sorumlusu
Özel Üye
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
13
Tepkime puanı
8
Puanları
3

İtibar:


  • 6 adet çanak enginar.
  • 4 adet beybi enginar.
  • 3 su bardağı pirinç.
  • 1 demet taze soğan.
  • 1 adet kuru soğan.
  • 1 demet dereotu.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.
  • yarım çay bardağı sıvı yağ.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı toz şeker.
Enginarlar sadece çanak kısmı kalacak şekilde ayıklanır. Tuz atılıp limon sıkılan bol suda haşlanır. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur. Eriyince doğranan soğan eklenir. Rengi dönünce ıslatılıp yıkanan pirinçler ilave edilir. Küçük küçük doğranan taze soğanlar ve haşlanıp kuşbaşı doğranan enginarlar katılır. Tuz ve toz şeker atılır. Enginarların haşlama suyu eklenir. Pişmesine yakın doğranan dereotları katılıp demlenmeye bırakılır. Enginarlı pilavınız demini alınca sunuma hazırdır.​
 
Üst Alt