• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Dilber dudağı nasıl yapılır?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Dilber dudağı nasıl yapılır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 189 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Dilber dudağı nasıl yapılır?
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,571
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

16243506-728xauto.png


Dilber dudağı ilgi çekici ismiyle merak uyandırıyor. Bu eşsiz tatlının şerbeti tam kıvamında yapıldığında diğer tatlıların lezzetine unutturacak bir tada sahip oluyor. Sultanlara layık dilber dudağını tabak tabak yiyeceksiniz.



MALZEMELER

Hamuru için:
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1/2 yemek kaşığı sirke
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un
Üzeri için:
150 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
İç dolgusu için:
100 gram fındık içi
1 adet yumurta sarısı
Açmak için:
2 yemek kaşığı nişasta


TARİF

Hamuru hazırlamak için:

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.

Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.

Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.

Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.

Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.

Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcını hazırlayın.

Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.


Şerbeti için:

Bir tencereye su ve şekeri alın hafif koyulaşana dek kaynatın.

Koyulaşınca içine birkaç damla limon suyunu ekleyin ve şerbetin altını kapatın. Şerbetiniz hazır ve şerbet tatlının üstüne dökülürken ılık olmalı, o yüzden ılıklaşması için bir kenara ayırın.

Tüm hamuru yuvarlak yuvarlak kesip iç harçla beraber yarım ay şeklinde kapatıp bir tepsiye dizin ve erittiğiniz tereyağını üstlerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-20 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın ve ılıklaşmasını bekleyin.

Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve üstünü kapatıp bir gece bekletin. Dilber dudakları şerbeti çektikleri zaman servise hazırlar.

ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,061
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt