• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Clam Chowder Çorba tarifi: MasterChef Clam Chowder çorba nasıl yapılır?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Clam Chowder Çorba tarifi: MasterChef Clam Chowder çorba nasıl yapılır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 119 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Clam Chowder Çorba tarifi: MasterChef Clam Chowder çorba nasıl yapılır?
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

648a106a86b247592c772f7b.jpg

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
2 kereviz sapı
1 su bardağı krema
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk veya sebze suyu
290 ml deniz tarağı konservesi
2 defne yaprağı
400 gr patates
Tuz
Karabiber

Tavada Kruton için:

2-3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 baget, küpler halinde kesilmiş
3 yemek kaşığı taze maydanoz
Tuz
Karabiber

TARİFİ

Tereyağı büyük tencerede ısıtılır. Soğan ve kereviz ilave edilerek sık sık karıştırılır ve yumuşayana kadar kavrulur.
Un eklenri ve dağıtılır.
Et suyu, deniz tarağı suyu, krema, defne yaprağı ve patates eklenerek karıştırılır.
Karıştırmaya ara vermeden kaynama noktasına getirilir. Bu noktada çorba kıvam alır. Kıvam almaya başladıktan sonra altın kısılır, karıştırarak 20 dakika daha pişirilir.
Tuz, karabiber ve deniz tarağı eklenir, deniz tarağı hafif sertleşene kadar 5 dakika daha pişirilir.
Kruton için, tereyağı büyükçe tavada eritilir, ekmek küplerini kızarana kadar tereyağında çevrilir.
Maydanoz, tuz ve karabiber eklenir.
 
Üst Alt