• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bilgi Çevre Yatırımlarına Verilen Teşvikler

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çevre ve Geri Dönüşüm kategorisinde mertinkaya tarafından oluşturulan Çevre Yatırımlarına Verilen Teşvikler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 82 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çevre ve Geri Dönüşüm
Konu Başlığı Çevre Yatırımlarına Verilen Teşvikler
Konbuyu başlatan mertinkaya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

mertinkaya

Üye
Katılım
12 Şub 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1

İtibar:

Günümüzde, sürdürülebilirlik ve çevre konuları çok önemli bir noktaya gelmiştir. Ülkemizin sanayi profili dikkate alındığında çevresel uyum açısından önemli bir yatırım ihtiyacı vardır. Yatırımcıların yeşil dönüşüm ve çevresel uyum konularında yapacakları yatırımları teşvik etmek için devlet önemli destekler sağlıyor. Günümüzde, çevre yatırımları öncelikli yatırım teşvik sistemi kapsamında değerlendiriliyor. Bunlara teşvik mevzuatında yeşil dönüşüm yatırım teşvikleri ya da çevre yatırım teşvikleri adı verilir. Buna göre işletmelerin yapacakları çevre yatırımları aşağıdaki desteklerden faydalanır.

1. KDV İstisnası: Çevre uyumu ile ilgili alınacak makine ve teçhizat için KDV alınmaz.
2. Gümrük Vergisi Muafiyeti: Bu yatırımlar kapsamında bakanlıkça onaylanacak ithal makinelerde gümrük vergisi alınmaz.
3. Vergi İndirimi: Çevre yatırımının %40'ı kurumlar vergisinden düşülür.
4. SGK Primi İşveren Hissesi Desteği: Çevre odaklı çalışacak personelin sigorta primlerinin işveren payı 7 yıl boyunca ödenmez.
5. Faiz veya Kar Payı Desteği: Yatırım kredilerinin 5 puanını devlet karşılar.

Bu avantajlardan yararlanarak tüm işletmeleri yeşil dönüşüm planlamaya ve çevresel uyumu sağlamaya davet ediyoruz. Dünyamızın daha sağlıklı kalması için yatırım teşvikleri son derece iyi düzeyde uygulanıyor. İşletmeler ise yeşil dönüşüm projelerine hızla devam ediyor. Tüm işletmelerin çevresel etkileri azaltmak için konuyu dikkatle takip etmesi dünyamız için çok önemli.
 
Üst Alt