• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz pratik tatlı: 1 bardak irmiğiniz varsa deneyin

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz pratik tatlı: 1 bardak irmiğiniz varsa deneyin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 106 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz pratik tatlı: 1 bardak irmiğiniz varsa deneyin
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,046
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

65214d3186b2454fd0664520.jpg

Beklenmedik misafiriniz geldi ve hızlıca tatlı yapmak istiyorsanız bu tarif size göre… Çayın yanında davetsiz misafirlerinize çabucak yapabileceğiniz bir lezzet… 1 su bardağı irmiğiniz varsa mutlaka deneyin…

Malzemeler

1litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

3 yemek kasığı kakao

1 paket vanilya

Üzerine fındık parçaları

Üzerine

1.5su bardağı süt

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı nişasta

Yarım yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Süt irmik şeker kakao ve vanilyayı bir tencereye alıp pişirin. Kabarcıklar çıkınca olmuş demektir

Ocaktan alıp borcama dökün ve en az 1 saat buzdolabında bekletin.

Bu sırada üzeri için 1.5 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı şeker ve 4 yemek kaşığı kakao ile sosumuzu yapıp dolaptan çıkardığınız tatlınızın üzerine dökün. Dilerseniz çikolata sosunu hazır da alabilirsiniz.

Aşçıların sır gibi sakladığı lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi! Püf noktası suyunda saklı
Reçeliniz sulu mu oldu? Dert etmeyin... Dökmenize gerek kalmadan reçeli koyulaştıran o teknik
Kış hazırlığı yapanlara tarhana çorbasının püf noktası! Asla topaklanmıyor
 
Üst Alt