• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bildiğiniz tüm poğaçaları unutun! Böyle yapınca pamuk gibi oluyor… İçi puf puf dışı çıtır poğaça tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Bildiğiniz tüm poğaçaları unutun! Böyle yapınca pamuk gibi oluyor… İçi puf puf dışı çıtır poğaça tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 125 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Bildiğiniz tüm poğaçaları unutun! Böyle yapınca pamuk gibi oluyor… İçi puf puf dışı çıtır poğaça tarifi
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

64c7b2ee86b244266cd4bb33.jpg

Poğaça Türk mutfağının en lezzetli hamur işlerinden bir tanesidir. Eve gelen misafirlerden tutun da sabah kahvaltılarında en sevilen bu lezzeti tutturmak ise oldukça zor. Hem kabarması hem de yumuşacık olması önemli. İşte içi puf puf dışı çıtır poğaça tarifi…

PAMUK GİBİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler;


- Kuru maya (10 gram)

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 su bardağı ılık su

- Yarım su bardağı sıvıyağ

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 5 -5,5 su bardağı un

İçi için;

- Tereyağı

İç harcı için;

- Beyaz Peynir dilerseniz kaşar peynir

Üzerine;

- 1 yumurta sarısı

- 1 dolu çay kaşığı pekmez (şart değil)

64c7b30e86b244266cd4bb35.jpg


Yapılışı;

Un hariç bütün malzemeleri güzelce yoğurun.

5 su bardağı unu dikkatlice ekleyin. Gerekirse Un miktarını arttırın, yumuşak ele yapışmayan hamur olacak.

En son 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile hamuru toparlayıp 40-45 dakika üzeri kapalı mayalamaya bırakın.

Mayalanan hamurdan 16 beze ayırın.

Üzerine 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı ilave edip 1 bezeyi tezgaha alıp elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın.

4 bezeyi bu şekilde üst üste koyup 4 kule elde edin. 20-25 dakika buzdolabına kaldırın.

Elinizle açın yanları içine doğru katlayın uzun hamurdan 4 veya 5 parça kesin.

İçine peynir doldurup kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çapraz kesik atın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Çıtır çıtır puf böreğinin sırrıymış. Bir bardak eklemeniz yetiyor, asla sönmüyor
Lokum gibi kavurma için dikkat etmeniz gereken püf nokta! Sırrı pişirmede saklı
Anne usulü poğaça tarifi… Hamuruna ekleyin! Puf puf olmasını sağlıyor ve 1 hafta bayatlamıyor
 
Üst Alt