• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Beyin cerrahisinde çığır açıcı keşif: Pirinç tanesi boyutunda "Mikro Robotlar"

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyasından Son Haberler kategorisinde Peri tarafından oluşturulan Beyin cerrahisinde çığır açıcı keşif: Pirinç tanesi boyutunda \"Mikro Robotlar\" başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 48 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyasından Son Haberler
Konu Başlığı Beyin cerrahisinde çığır açıcı keşif: Pirinç tanesi boyutunda \"Mikro Robotlar\"
Konbuyu başlatan Peri
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Peri

Peri

Üye
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
5,497
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Beyin cerrahisinde çığır açıcı keşif: Pirinç tanesi boyutunda

Fransa merkezli Robeauté şirketi, beyin cerrahisinde devrim yaratacak mikro robotlarını tanıttı. Pirinç tanesi boyutundaki bu robotlar, nörolojik rahatsızlıkların teşhis ve tedavisi için geliştirildi.

zeFntf2YU0Sg_ZLZ_VkTYQ.jpg

Fransa merkezli Robeauté şirketi, beyin cerrahisinde devrim yaratacak pirinç tanesi boyutunda mikro robotlar geliştirdi.
1hVaQlMKQkWX1DQ1ubkyww.jpg

Sadece birkaç milimetre boyutunda olan robotlar, kafatasında açılan 3 milimetrelik küçük bir delikten beyne yerleştiriliyor. Beyindeki hücrelerarası maddede ilerleyerek erişilmesi zor bölgelere ulaşabilen bu robotlar, cerrahide yeni bir dönemin habercisi olabilir.
FnZcaSpFWEmnUFsWOuOH7g.jpg

Fransız mühendisler, bu mikro robotların beyin dokusuna, geleneksel iğne veya elektrot tekniklerinden çok daha az zarar verdiğini vurguluyor. Otonom şekilde hareket edebilen robotlar, beyin cerrahlarının belirlediği rotaları takip etmek üzere tasarlandı ve hareketleri gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor.
RJ_EFGsIBEanftfpiP-5DQ.jpg

Mikroskobik robotlar, hayvanlarda yapılan deneylerde tümör biyopsisi uygulamalarında başarı gösterdi. Ayrıca beyne ilaç iletimi, elektrot yerleştirme ve veri toplama gibi işlemlerde de kullanılabilecek.
77EYQZDP10yVKh_SPK0s2Q.jpg

Şirket, insan deneylerinin başarılı geçmesi durumunda, bu yenilikçi teknolojiyi 2030 yılına kadar ilaç iletiminde kullanmak üzere ruhsatlandırmayı hedefliyor.
 
Üst Alt