• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Barbados, Filistin devletini resmen tanıdı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Barbados, Filistin devletini resmen tanıdı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Barbados, Filistin devletini resmen tanıdı
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
20,826
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Barbados, Filistin devletini resmen tanıdı

Barbados, Filistin’i devlet olarak resmen tanıdığını duyurdu. Barbados, bu kararıyla Filistin'i devlet olarak tanıyan 11. Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi oldu. Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkeden 140'ı Filistin'i bir devlet olarak tanıyor.

Karayipler ülkesi Barbados, Filistin’i devlet olarak resmen tanıma kararı aldı. Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kerrie Symmonds, “Kabinemiz Filistin Devleti'ni diplomatik olarak resmen tanımamız için zamanın geldiğine karar verdi” dedi. Symmonds, Birleşmiş Milletler nezdinde her zaman çatışmaya iki devletli bir çözüm bulunması gerektiğini savunduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında Symmonds, “İronik bir şekilde dünyaya bunu söylememize rağmen Barbados, Filistin’i devlet olarak tanımamıştı. Ortada bir tutarsızlık var. Filistin'i bir devlet olarak tanımazken nasıl olur da iki devletli bir çözüm istediğimizi söyleyebiliriz?” ifadelerini kullandı. Barbadoslu Bakan Symmonds, Filistin’i resmen tanıma kararının İsrail ile ilişkilerini etkilemeyeceğini dile getirdi. Barbados, bu kararıyla Filistin'i devlet olarak tanıyan 11. Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi oldu. Ayrıca Barbados ile birlikte Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkeden 140'ı Filistin'i bir devlet olarak tanıyor.
 
Üst Alt