- Katılım
- 13 Ocak 2023
- Mesajlar
- 32
- Tepkime puanı
- 15
- Puanları
- 8
- Burç
- Başak
İtibar:
Bal kabağı kabukları soyulup temizlenerek küp küp olacak şekilde doğranır. Tenzereye alınan kabakların üzerini örtecek kadar şeker ilave edilir. İsterseniz biraz bekletip sulanmasını sağlayabilirsiniz ben beklemeden ocağa aldım. Tencerem de derin bir tencere olurasa kaynarken etrafa daha aZ sıçrayacaktır. Kısık ateşte suyunu bırakan kabaklar şekerle beraber pişmeye hazır demektir. Ocağın altını bu aşamada biraz açıyoruz. Kapağı da mutlaka açık olmalı ki taşma yapmasın. Suyunu çekene kadar karıştırmadan pişiriyoruz. Hem şerbeti kıvama geliyor hem de kabaklar böylece pişmiş oluyor. Fotoğraflardan anlaşılacagı üzere renginden kabakların piştigi belli oluyor. Soğuduktan sonra servise hazır. Üzerine tahin, ceviz veya hindistan ceviizii ile süsleyip servis edebilirsiniz. Muhteşem bir lezzet afiyet olsun 








Moderatör tarafında düzenlendi: