• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Baklava Kurabi̇ye Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Baklava Kurabi̇ye Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 85 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Baklava Kurabi̇ye Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,416
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Baklava Kurabi̇ye Tariifi


s-dc20dd3b1db9172022174de29a3ac5d80fecb3f3.jpg



MALZEMELER

● 1,5 çay bardağı pudra şekeri

● 1,5 bardak Antep fıstığı

● 2 bardak un hâline getirilmiş Burçak bisküvi (rondo ile çekilmiş)

● 1 adet yumurta beyazı

● 80 g çikolata (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

● Tüm malzemeleri tek bir kabın içine alın.

● Ardından bütün malzemeleri yoğurmaya başlayın.

● Hamur, kurabiye kıvamına geldikten sonra hamurdan küçük parçacıklar koparın ve onları elinizle top hâline getirin. Bu noktada top parçacıklarının cevizden büyük olmamasına dikkat edin.

● Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın.

● Fırın ısınırken siz de top parçacıklarını tepsiye yerleştirebilirsiniz.

● Sonra kurabiyeleri fırına atabilirsiniz.

● Kurabiyeleri fırına verdikten sonra tam 8 dakika pişirin. Bu süre, kurabiyelerin pişmesi için yeterli olacak ancak onları 8 dakikadan fazla pişirirseniz kurabiyeler fazla sert ve kuru olabilir.

● 8 dakikanın ardından kurabiyeleri kontrol ettiğinizde onların henüz yumuşak olduğunu göreceksiniz fakat bu durum gayet normal.

● Fırını kapatıp kurabiyeleri 5 dakika kadar daha fırının içerisinde bekletin. Böylelikle kurabiyeler tam da istediğiniz kıvama ulaşır.

● Bu adımı da tamamladıktan sonra kurabiyenin üzerinde gezdirmek için 80 gramlık çikolatayı eritin.

● Bunun için çikolatayı uygun boyutta bir cezvenin içine koyabilirsiniz. Ardından çaydanlığın buharından yardım alabilirsiniz. Hiçbir şekilde su ilave etmeden çikolatayı eriterek onun lezzetini koruyabilirsiniz.

● Kurabiyenin üzerinin daha parlak görünmesini istiyorsanız çikolatayı eritirken cezvenin içine yarım çay kaşığı sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz çikolatayı erirken karıştırmanız ve karışımı mümkün oldukça homojen hâle getirmeniz gerekir.

● Çikolata eridikten sonra kurabiyeleri tek tek çikolataya batırıp çıkarın.

● Son olarak kurabiyelerin üzerine toz hâlindeki Antep fıstığını serpin.


Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,946
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt