• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bakan Özer: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Bakan Özer: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 173 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı Bakan Özer: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Bakan Özer: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye'nin hiçbir noktasında; ister tam gün isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz." dedi.

AK Parti Ordu milletvekili adayı da olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentte Okul Öncesi Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılına dair açıklamalarda bulunan Özer, "Buradan bir müjdemiz daha var. Tüm Türkiye'de okul öncesi eğitimi erişimini kalıcı kılmak için çalışmalarımız var. 5 yaşı hallettik. Hedefimiz; 4 yaş ve 3 yaşı da okul öncesi eğitime dahil etmek ve oradaki oranları yükseltmek. 3-5 yaş arasında OECD ortalamasını yakalamak ile ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz." dedi. ''ÜCRETLERİN TAMAMINI KALDIRIYORUZ'' Okul öncesi eğitimdeki fiyatlara ilişkin de konuşan Bakan Özer şunları söyledi: "Okul öncesi eğitim ile ilgili valilik tarafından komisyonlar marifeti ile belirlenen ücretler vardır. Yarım gün 50 lira-100 lira. Tam gün eğitim veren kreşlerde ise 400 lira, 500 lira gibi. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretler tahakkuk ediliyordu. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye'nin hiçbir noktasında; ister tam gün isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak.''

Didem

Özel Üye

İtibar:

Teşekkürler

Üst Alt