• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Almanya ve Fransa ortak tank geliştirmek için anlaştı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Almanya ve Fransa ortak tank geliştirmek için anlaştı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Almanya ve Fransa ortak tank geliştirmek için anlaştı
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
21,177
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Almanya ve Fransa ortak tank geliştirmek için anlaştı

Fransa ve Almanya, ortak bir tank geliştirmek için anlaştı. Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve Alman mevkidaşı Boris Pistorius, anlaşmayı imzaladı. Yeni tankın, her iki ülkenin kara savunmasının temel direği olması bekleniyor.

Fransa ve ile Almanya yeni bir işbirliği için açıklama yaptı.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve Alman mevkidaşı Boris Pistorius, bugün Paris'te bir araya geldi.

İki bakan, yaptıkları açıklamada, yeni bir tankı ortaklaşa geliştirme projesini ilerletmeye hazır olduklarını ifade etti.

Yeni tankın, her iki ülkenin kara savunmasının temel direği olması bekleniyor. Pistorius, hedefin yıl sonuna kadar yeni Fransız-Alman tankı için sözleşme yapmak olduğunu söyledi.

"Hala kat edilecek yol var ancak anlaşmanın imzalanması önemli bir dönüm noktası" diye Alman bakan, görev dağılımının FCAS'ın (Fransa, Almanya ve İspanya ortaklığında başlatılan Yeni Nesil Hava Muharebe Uçağı Sistemi) proje sistemini yansıtacağını belirtti.

Pistorius, "Yıl sonuna kadar sözleşmelerin tamamlanması hedefleniyor. Silah endüstrisi konusunda Avrupalı bir anlayışa ihtiyacımız var. Ortak tank projesinin, Bundestag Parlamentosu'ndan büyük bir çoğunlukla geçeceğinden en ufak bir şüphem yok" diye konuştu.

Lecornu ise Almanya ile ortak tank projesine devam etmek için gerekli siyasi kararları aldıklarını belirterek, KNDS, Rheinmetall ve Thales gibi şirketlerin gelecekteki tanka katkıda bulunabileceğini ifade etti.

Lecornu, "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma malzemesi sağlamaya diğer ortakları ikna etmek için Almanya ile birlikte çalışıyoruz" diye ekledi.
 
Üst Alt