• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

2024 MEB LGS sınav yerleri sorgulama ekranı: LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan 2024 MEB LGS sınav yerleri sorgulama ekranı: LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 29 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı 2024 MEB LGS sınav yerleri sorgulama ekranı: LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
24,730
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

2024 MEB LGS sınav yerleri sorgulama ekranı: LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ortaöğretime geçiş için düzenlenecek olan, Liseye Geçiş Sınavı'nda (2024 LGS) heyecanlı bekleyiş devam ederken, sınav giriş belgeleri merak konusu oldu. LGS'ye sayılı günler kala, sınavda ter dökmeye hazırlanan adaylar, sınav giriş yerlerini ve sınav tarihini öğrenmek istiyor. Peki, LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

bZ30mElI60y-8J2ZmoLstw.jpg

2024 LGS oturumlarına geri sayım başladı. Haziran ayına kısa bir zaman kala öğrenci ve velilerin, ortaöğretime giriş için düzenlenecek olan LGS ile ilgili araştırmaları hız kazandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav giriş belgeleri araştırılıyor. Binlerce liseli adayı ve öğrenci velisi, MEB başta olmak üzere gelecek resmi açıklamalara odaklandı. İşte, 2024 MEB LGS sınav yerleri ilanında son durum...
EKLVQY2OxEqybJV5kpXLlw.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruyla birlikte 2024 LGS sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu.Buna göre; LGS sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.LGS sınav giriş belgelerinin günün sabah saatlerinden itibaren erişime açılması bekleniyor.Bu kapsamda gelişmeler netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.
dcYoIJf9CUSCW1wHporHzA.jpg

Yayımlanan kılavuza göre, fotoğraflı LGS sınav giriş belgesi e-Okul ekranından paylaşılacak. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak.
6LfvpLl3o0qSAJq1N4E-sw.jpg

Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurması gerekiyor.
 
Üst Alt