• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

YouTube 2022 YouTube Türkiye Trendleri Açıklandı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde YouTube kategorisinde x tarafından oluşturulan 2022 YouTube Türkiye Trendleri Açıklandı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 245 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı YouTube
Konu Başlığı 2022 YouTube Türkiye Trendleri Açıklandı
Konbuyu başlatan x
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan x

x

Üye
Katılım
30 Ara 2022
Mesajlar
341
Tepkime puanı
31
Puanları
28

İtibar:

2022 YouTube Türkiye Trendleri Açıklandı!


2022 yılı ile beraber pek çok olay yaşadık. Bazı olaylar iyi, bazıları kötü olabilir. Her insanın başına çeşitli olaylar geldi. Bunun yanı sıra dünya ve Türkiye gündemi de oldukça hareketliydi. Yaşanan bu olaylara ek olarak YouTube’da da birçok video izledik. YouTube; her yıl klasikleşen bir adım attı. Atılan bu adım ile beraber 2022 yılının enleri paylaşıldı. Gelin hep beraber bu yıl trend olan içeriklere bir göz atmış olalım.
post_1672393640_73006612757956.jpg


Türkiye trendleri belli oldu!
YouTube; 2022 yılının sonuna yaklaşmamız ile beraber trend içerikleri paylaştı. Yılın en trend olan videosu Ruhi Çenet’in paylaştığı bir video oldu. Müzik videoları arasında ise en çok dinlenen müzik “Salıncak” oldu. Besteyi seslendirenler ise Mustafa Ceceli ve Nigar Muharrem'dir. 2022 yılının en popüler içerik üreticisi ise Hasanmucci olarak duyuruldu.

Trend videolar​

2022 YouTube Türkiye trendleri arasında pek çok trend olmuş video var. Gelin bu videolara hep birlikte göz gezdirelim.


Ruhi Çenet - Dünyanın En Fakir Ülkesi Burundi​

Trend videolar arasında liderlik koltuğundaki video Ruhi Çenet’in yayınladığı bir içerik oldu. Bu içerikte dünyanın en fakir ülkesi olan Burundi’den bahsediliyor. Ruhi Çenet, gezdiği ülke hakkında bilgiler vererek yaşam şartlarından söz ediyor.


Enes Batur - Kız Arkadaşıma Yaşlı Amca ile Uyanma Şakası​

İkinci sırada yer alan bir diğer kanal Enes Batur. Uyanma şakası ile ciddi anlamda izlenen bu video, trendlere oturmuş durumda. Enes Batur, videoda kız arkadaşına şaka yapıyor. Şakanın içeriği ise yatakta yaşlı bir insanın bulunması.


Gelsin Hayat Bildiği Gibi 1. Bölüm​

Bir diğer dizi olan Gelsin Hayat Bildiği Gibi, BKM imzalı bir seri. İlk bölümü 21 Temmuz 2022’de yayınlandı. Dram ve gençlik türündeki bu dizi, dördüncü sırada karşımıza çıkıyor.


Duy Beni 1. Bölüm​

2022 YouTube Türkiye trendleri arasında 5. sırada Duy Beni bulunmakta. Süreç Film’in yapımcılığını üstlendiği dizi, 7 Temmuz ile 17 Kasım arasında yayınlandı. Dizinin başrollerinde Berk Hakman, Ege Kökenli ve Rabia Soytürk gibi isimler yer alıyor.


Mevzular Açık Mikrofon I HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu​

YouTube, 6. sırada Mevzular Açık Mikrofon’a yer veriyor. Özellikle programın ikinci bölümü çok konuşulmuş durumda. Yakın zamanda çekilip yayınlanan bu bölümde birçok konu ele alınıyor. Seyirciler konuğa sorular soruyor. Konuk ise soruları cevaplayarak tartışmaya katılıyor.

En popüler içerik üreticileri​

2022 YouTube Türkiye trendleri ile birlikte trend içerik üreticilerini de bilmek gerekir. İşte bu yılın trend olan içerik üreticileri;

Hasanmucci​

En popüler içerik üreticilerinin başında Hasanmucci bulunuyor. Güncel bir kanal olan Hasanmucci, çektiği eğlenceli içeriklerle öne çıkmakta. Kanalın en popüler videosu “Toplu Toybox kutu açılımı” olarak yer almakta. Kanalın abone sayısı 2.27 milyon.

Noluyo Ya?​

4.6 milyon aboneye sahip olan Noluyo Ya?, ikinci sırada kendine yer buldu. Eğlenceli ve bilgi dolu içerikler çeken kanal, izleyicilere samimi anlar yaşatıyor. Kanalın en çok izlenen videosu Elraenn ile çektiği ev vlogu videosu olmakta. Video, 11 milyonun üzerinde izlenme almış durumda.

netd müzik​

Netd Müzik, listenin üçüncü sırasında bizlerle buluşuyor. 23.4 milyon aboneye sahip olan kanal, müzik videoları paylaşan bir platform. Kanalın en popüler videosuna baktığımızda karşımıza “Cevapsız Çınlama” çıkıyor.

Evrim Ağacı​

Bilime katkı sağlamasıyla bilinen Evrim Ağacı, listenin dördüncü sırasında bulunmakta. Evrim bilimi videolarının yanı sıra kanalda pek çok bilim içerikleri de mevcut. Kanalın abone sayısı 2.18 milyon olurken en popüler video 3.2 milyon izlenmiş durumda. En çok izlenen videonun adı ise “Evrimi neden çürütemiyorlar?” olarak yer almakta.

Ali Sürücü​

Eğlence içerikleri ile dikkat çeken bir diğer kanal Ali Sürücü. Kanal, 1.94 milyon abonesi ile izleyicilerine ilgi çekici videolar atıyor. Kanalın attığı videolar arasında şaka videoları ve vlog videoları öne çıkmakta. Bununla beraber kanalın bilgi içerikli videoları da yer alıyor. Sayfadaki en çok izlenen video “En çok izlenen TikTok videoları”. Videonun izlenme sayısı 12 milyon civarında.

Murat Soner​

Murat Soner, özellikle dizi ve film eleştirileri ile kendisini gösteren bir kanal. 2022 YouTube Türkiye trendleri arasında listenin 6. sırasında bulunuyor. Kanalın en çok izlenen videosu ise “Squid Game incelemesi” oldu. Videonun izlenme sayısı ise 6.1 milyon olarak yer alıyor.

post_1672393657_120421828529.jpg

BoraLo​

BoraLo, 1 milyona yakın aboneye sahip bir oyun kanalı. Özellikle Minecraft içerikleri ile ön plana çıkıyor. Kanalın popüler videosuna baktığımızda “Her çimene bastığımda Minecraft gerçekçi oluyor” yer alıyor. En popüler video 1 milyona yakın izlenmeye sahip.

Orkun Işıtmak​

Orkun Işıtmak, YouTube kanalının en eski içerik üreticilerinden birisi. İlk zamanlar kart numaralarına ağırlık veren Işıtmak, sonrasında oyun videoları çekmeye başladı. Kanalın abone sayısı 10.2 milyon. Kanalda en çok izlenen video ise 43 milyon izlenmeye sahip. Bu video, “Yorumlarla şarkı yapmak” başlığına sahip. Kanalda bunun dışında “gece gizlice bir yerde kalma” ve “meydan okuma” gibi videolar mevcut.

BaBaLa TV​

2022 YouTube Türkiye trendleri arasında Babala TV'de bulunuyor. Kanal, özellikle Mevzular Açık Mikroton ile ciddi bir yükselme kaydetti. Kanalın abone sayısı 3.5 milyonun üzerinde. En çok izlenen video “Mevzular Açık Mikrofon 2. Bölüm” olarak yer almakta.

uberkuloz​

Çektiği kısa videolarla tanınan Uberkuloz, eğlenceli içerikleriyle insanların gönlünde taht kurdu. Kanalın en popüler shorts videosu “Abi Terörü” olarak yer almakta. Videonun izlenme sayısı ise 35 milyon. Ayrıca kanalın abone sayısı 800.000’e yaklaşmış durumda.


En popüler shorts videoları da yayınlandı​

2022 YouTube Türkiye trendleri arasında en popüler kısa videolar da paylaşıldı. Buna göre en popüler shorts “En sevdiğim kuzenim bizde kalmıştır” olarak gösteriliyor. Listenin devamında karşımıza şu içerikler çıkıyor:

  • Annelerin sürekli seslenme problemleri
  • Videodan ne anlam çıkardınız?
  • Zamlardan sonra yağ kullanırken kimler böyle?
  • Sonuna koptum, kardeşine gönder
  • Beni güldür, 100 ₺ kazan
  • Sadece kızlar anlar
  • We met Hulk in real life
  • Dolu depolama alanı
  • Basketbolu seven kaç kişiyiz?

2022 yılında en çok dinlenen müzikler de listelendi. Buna göre insanların en çok dinlediği müzik “Salıncak” oldu. Listenin tamamı şu şekilde:

  • Mustafa Ceceli & Nigar Muharrem - Salıncak
  • Tarkan - Geççek
  • Sefo, Capo - Isabelle
  • Canbay & Wolker - Leylim Yar
  • Burak Bulut & Kurtuluş Kuş & Mustafa Ceceli feat. İrem Derici - Rastgele
  • Sefo - Tutsak (prod. by Aerro)
  • Sefo - Affettim (prod.by Aerro)
  • KÖFN - Bi' Tek Ben Anlarım - (Official Video)
  • Uzi - Arasan da
  • Ayaz Erdoğan - Hep mi ben?
2022 YouTube Türkiye trendleri sayfasında çıkış yapan içerik üreticilerinden de bahsedildi. En çok çıkış yapan içerik üreticisi Hasanmucci oldu. Listenin devamında ise şu kanallar yer alıyor:

  • Ali Sürücü
  • BoraLo
  • Uberkuloz
  • Taha Erdoğan
  • Ünal Turan
  • Mertlia
  • Yaspe
  • Ahmet Can Dündar
  • Mert Sarıç
 
Üst Alt