• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Zeytinyağlı Taze Bakla

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Zeytin Yağlılar kategorisinde Aze tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Taze Bakla başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 73 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Zeytin Yağlılar
Konu Başlığı Zeytinyağlı Taze Bakla
Konbuyu başlatan Aze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aze

Aze

www.zirveforum.net
Süper Moderatör
Katılım
6 Şub 2022
Mesajlar
23
Tepkime puanı
2
Puanları
3

İtibar:

Zeytinyağlı Taze Bakla

zeytinyagli_taze_bakla-8f42cb61-b01e-4101-8219-5a3bbafe17de.jpg


Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g taze bakla
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet domates (Rendelenmiş)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 dal dereotu (İnce kıyılmış)

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • Baklaları iyice yıkayıp ayıklayın ve dilediğiniz uzunlukta kesip kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteledikten sonra sarımsağı da ekleyip karıştırın. Baklaları süzüp ilave edin ve üzerine unu serpin. Ardından domates ile sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Tuz, toz şeker ve limon suyunu de ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Sonra ocaktan alın ve kapağını açmadan soğutun.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine dereotunu serperek servis edin.
  • Zeytinyağlı taze baklayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?
  • Ayıkladığınız baklaları kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.
  • Baklalar soğuduğunda kıydığınız dereotlarını ekleyebilirsiniz. Bu sayede bakla ve dereotunun rengi canlı bir şekilde kalacaktır.
  • İçine ilave edeceğiniz yoğurdu önceden ısıtın. Bu sayede kıvamı daha kolay tutacaktır.
  • Baklalar suyunu çektiği halde çiğliği gitmiyorsa, azar azar sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz baklaları servis ederken üzerine limon suyu ve zeytinyağı damlatabilirsiniz.
 
Üst Alt