• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yüksük Çorbası Tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktası nedir?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Yüksük Çorbası Tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktası nedir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 140 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Yüksük Çorbası Tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktası nedir?
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

6491f6ac86b24708ec4bc9b9.jpg

Yapılışı:

Yemekte kullanılacak nohut, akşamdan ıslatılır. Haşlayıp suyu süzülür. Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiber karıştırılarak iç harç hazırlanmış olur.

Hamur için ise un, tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına alınır. Ortasını da yumurta ve su eklenir.

Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Beze yapılır, üzeri temiz bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir.

Bezeler mantı hamuru inceliğinde açılır, 1.5 santime yakın büyüklüklerde kareler yapılır.

Her bir kare parçasının ortasına iç harçtan yerleştirilir, çapraz köşelerinden birleştirilir.

Büyük bir tencerede et suyu kaynatılır. Haşlanmış nohutlar ve mantılar ilave eidlir. Hamurlar pişene kadar pişirilir.

Margarin eritilir, salça ve nane kavrulur ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Limon suyu eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır.
 
Üst Alt