Kucuktravma
Üye
- Katılım
- 30 Ağu 2020
- Mesajlar
- 5
- Tepkime puanı
- 44
- Puanları
- 28
İtibar:

Malzemeler
- 6 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 çay karşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber ya da kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
Et suyunu derin bir tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz karışımını ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye karışımına azar azar ilave edip, hızlıca karıştırın. Bu şekilde tüm terbiye karışımını çorbaya kattıktan sonra aralarda karıştırarak 15 dakika kadar pişirin.
Servisi için; tereyağını küçük bir tavada eritin. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kızdırılmış toz biberli tereyağı ile karıştırdıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Unutmamanız gerekenler: Çorbanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, terbiyesini eklerken karıştırmayısakın bırakamyın. Böylece çorbanız daha pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Bunun dışında çorbanızda haşlanmış et ya da tavuk parçaları kullanabilirsiniz. Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Unutmayın ki evde yaptığınız et ya da tavuk suyu çorbanızı hazır bulyonlardan daha lezzetli yapacaktır.