Sohbet muhabbet sohbet, sohbet odası
Sohbet, Sohbet Odası Okey Oyna


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yoğurt Çorbası

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çorbalar kategorisinde Kucuktravma tarafından oluşturulan Yoğurt Çorbası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 293 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çorbalar
Konu Başlığı Yoğurt Çorbası
Konbuyu başlatan Kucuktravma
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Kucuktravma
Katılım
30 Ağu 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
44
Puanları
28

İtibar:

5ca7560d45d2a02864d8f3ff.jpg


Malzemeler
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay karşığı tuz
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber ya da kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı

Et suyunu derin bir tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz karışımını ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye karışımına azar azar ilave edip, hızlıca karıştırın. Bu şekilde tüm terbiye karışımını çorbaya kattıktan sonra aralarda karıştırarak 15 dakika kadar pişirin.
Servisi için; tereyağını küçük bir tavada eritin. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kızdırılmış toz biberli tereyağı ile karıştırdıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Unutmamanız gerekenler: Çorbanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, terbiyesini eklerken karıştırmayısakın bırakamyın. Böylece çorbanız daha pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Bunun dışında çorbanızda haşlanmış et ya da tavuk parçaları kullanabilirsiniz. Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Unutmayın ki evde yaptığınız et ya da tavuk suyu çorbanızı hazır bulyonlardan daha lezzetli yapacaktır.
 
Üst Alt