• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Süt yerine bunu koyduğunuzda kekin kabarması asla durmuyor: Puf puf keklerin sırrıymış...

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan Süt yerine bunu koyduğunuzda kekin kabarması asla durmuyor: Puf puf keklerin sırrıymış... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 110 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Süt yerine bunu koyduğunuzda kekin kabarması asla durmuyor: Puf puf keklerin sırrıymış...
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,047
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

652904eb86b2470920b1d1b6.jpg

Kekininiz istediğiniz gibi kabarmıyorsa kullandığınız malzemeleri değiştirmenizde fayda var. İşte size sıradanlıktan uzak, süt yerine kullanılan bir özel tarifle kekinizi kabartabilirsiniz. Bu kek tarifi, süt yerine başka bir malzeme kullanarak kekinizin kabarmasını şaşırtıcı bir şekilde artırır. Kekinizi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelere ve adımlara bir göz atalım.

Puf puf kabaran kekin sırrı

Puf puf kek yapmanın sırrı sütün yerine koyacağınız malzemede saklı. Süt yerine yoğurt kullanarak kekinizin kabarmasını artırabilirsiniz.

Kek tarifi

Malzemeler


2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 çay kaşığı limon rendesi (isteğe bağlı)

Yarım çay kaşığı tuz

652904d786b2470920b1d1af.jpg


Adımlar:

Fırını 180 dereceye (fanlı fırınlarda 160 derece) ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.

Geniş bir karıştırma kabında, yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. Şeker eriyip karışım hafifçe beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.

Sıvı yağı, yoğurdu ve şekerli vanilini ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.

Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaşça ekleyin ve karışımı sadece iyice karışana kadar karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.

İsteğe bağlı olarak limon rendesini ekleyin ve karışıma katkıda bulunması için hafifçe karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış kalıba dökün.

Fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika boyunca veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Fırından çıkan keki soğumaya bırakın ve ardından dilimleyerek servis yapın.



Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi
Karadeniz’in özel lezzetlerinden Pepeçura tarifi: İçine bir bardak koyunca kıvamı tam tutuyor
Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül! Yapış yapış olmuş yağları eritiyor
 
Üst Alt