Sohbet muhabbet sohbet, sohbet odası
Sohbet, Sohbet Odası Okey Oyna


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur İşleri kategorisinde Very_SweeT tarafından oluşturulan Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 384 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur İşleri
Konu Başlığı Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır
Konbuyu başlatan Very_SweeT
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Very_SweeT

Very_SweeT

Kardelen Çınar
Üye
Katılım
29 Ağu 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
32
Konum
İstanbul/izmir
Burç
Akrep
Mesleği
Sağlık Yönetimi/ Yönetici

İtibar:

kuru-mayali-pogaca.jpg


Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır
Bayatlamayan Poğaça tarifi hepimizin hayali biliyorum. Özellikle mayalı poğaçalar yapıldıkları günün ertesinde ilk yumuşaklıklarını kaybediyorlar ne yazık ki. Lezzet Dergisinde Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi görünce ilgimi çekti. Hemen denedim ve diğer poğaça hamurlarına göre hamuruna konan soda nedeniyle farklı bir dokuda olduklarını, daha uzun süre yumuşak kaldıklarını gördüm. Size de tavsiye ederim. Özellikle kahvaltıya misafiriniz varsa bir gün önceden yapıp hemen ısıtılmış fırında 2-3 dakika tutup servis yapabilirsiniz.

Ekmek makinesinde ekmek yaparken su yerine aynı ölçüde soda koyarak denedim bu kez bakalım ekmekte nasıl sonuç verecek soda diye. Yaptığım ekmeği 3 gün sonra yedik tesadüfen ama umduğum gibi olmadı. Bayatlamayan ekmek araştırmam devam edecek galiba. Birkaç yöntem daha öğrendim onları da deneyip paylaşacağım.


Tarifin tüm yapılış detaylarını tarifin sonunda yer alan videodan da izlemek çok faydalı olacaktır.


Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Hazırlama Süresi20 dakika
Pişirme Süresi25 dakika
Toplam Süre45 dakika

Porsiyon :6 Kişilik

Malzemeler:
Hamur:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben ⅔ bardak kullandım)
  • 1 su bardağı soda (maden suyu)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaşmaya (veya 1 küçük paket instant maya)
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
  • Beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz
Üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
  • 2 su bardağı kadar unu büyük bir kabın içine koyun. Şekeri ve tuzu koyup (instant maya kullanacaksanız mayayı da koyun) unla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp, sütü, sıvıyağı, sodayı koyun. Yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık süt ile ezip koyun. Elinizle iyice tüm malzemeyi karıştırın. Un yeterli gelmeyecektir, yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince un ilave etmeyi kesin ve biraz daha yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak yuvarlayın. Ortasına peynirli içi koyarak kenarları birleştirip yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
İlave Bilgiler:
Tarifte verilen un ölçüsü "3 su bardağı", "aldığı kadar" ibaresiyle değiştirilmiştir.
 
Üst Alt