Kucuktravma
Üye
- Katılım
- 30 Ağu 2020
- Mesajlar
- 5
- Tepkime puanı
- 44
- Puanları
- 28
İtibar:


MALZEMELER
- 1 demet semizotu
- Yarım su bardağı kinoa
- Yeteri kadar su
- 1'er adet pancar ve kabak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı mercimek
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı keçi peyniri
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Yarım limonun suyu, tuz
YAPILIŞI
Kinoayı bir buçuk su bardağı kaynar suda 30 dakika bekletin ve süzün. Bir tencereye bir buçuk su bardağı kaynar su koyun ve kinoayı ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pancarı yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve küp şeklinde doğrayın. Halka dilimlediğiniz kabağı zeytinyağında hafif soteleyin. Mercimeği kaynar suda diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Kinoayı servis kabına alıp içine semizotu yaprakları, pancar, kabak, mercimek, kuruüzüm ve keçi peynirini katıp harmanlayın. Sos için zeytinyağı, mayonez, hardal, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya gezdirip servis yapın.