Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Revani Tarifi
Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
Revani Nasıl Yapılır?
1. Önce şerbet için tencereye şeker ve suyu alarak kıvam alana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
2. Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına alınarak iyice çırpın.
3. Ardından sıvı yağı, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.
4. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice çırpın.
5. Yağlamış olduğunuz fırın kabına kek hamurunu dökün.
6. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
7. İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbeti dökün.
8. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Alıntı
Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
Revani Nasıl Yapılır?
1. Önce şerbet için tencereye şeker ve suyu alarak kıvam alana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
2. Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına alınarak iyice çırpın.
3. Ardından sıvı yağı, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.
4. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice çırpın.
5. Yağlamış olduğunuz fırın kabına kek hamurunu dökün.
6. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
7. İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbeti dökün.
8. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Alıntı