Sohbet muhabbet sohbet, sohbet odası
Sohbet, Sohbet Odası sohbet, sohbet odası


  • Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

pizza poğaça tarifi,

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur İşleri kategorisinde Very_SweeT tarafından oluşturulan pizza poğaça tarifi, başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 148 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur İşleri
Konu Başlığı pizza poğaça tarifi,
Konbuyu başlatan Very_SweeT
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Very_SweeT

Very_SweeT

Kardelen Çınar
ZFN Üyesi
Katılım
29 Ağu 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
55
Puanları
48
Yaş
32
Konum
İstanbul/izmir
Burç
Akrep
Mesleği
Sağlık Yönetimi/ Yönetici

İtibar:

Yumuşacık pizza poğaça tarifi, kahvaltı sofraları veya çay saatleri için yapabileceğiniz, yumuşacık vede çok lezzetli bir poğaça. Bu poğaçanın hamuru çok güzel oluyor.

Arzu ettiğiniz başka malzemeleri kullanarak, farklı şekilde poğaçalar da yapabilirsiniz. Sunumu şık, lezzeti muhteşem olan bu yumuşacık pizza poğaça tarifini mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt,
  • 1 paket instant maya (10 gram),
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 2 yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 5 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;

  • Domates, zeytin, peynir, biber (sucuk, salam, kaşar v.b.).
  • Yumurta sarısı.

Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamurunu yoğurmak için gerekli olan ılık süt, toz şeker ve maya, derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edilir.

Elde edilen karışıma ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için dinlendirilir.

Mayalanan hamur, çok hafif yoğrularak gazı alınır.

Daha sonra hamurdan mandalinadan büyük parçalar kopartılıp, beze yapılır.

Bezeler aralıklı olacak şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Tepsi mayası için bu şekilde yarım saat dinlendirilir.

Domates, biber ve peynir, uygun büyüklükte doğranır, zeytinin çekirdekleri çıkartılarak üst malzemeleri hazır edilir.

Süre sonunda tepside mayalanan hamurların üzerine su bardağının tabanı ile bastırılarak, çukur oluşturulur.

Oluşan çukurların içerisine domates, peynir, biber ve zeytin yerleştirilir (arzu ettiğiniz başka malzemeleri de kullanabilirsiniz).

Son olarak kenarlarına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür.

Hazırlanan pizza poğaça hamuru, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.


Fırından alınan poğaçalar, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunulur.

Not; Bu ölçüler ile 18 adet pizza poğaça elde ettim. Bezelerin büyüklüğüne bağlı olarak sayısı değişebilir.

Ertesi güne kalan poğaçaları, ısıtarak tüketirseniz, ilk günkü tazeliği elde edersiniz.
 
Üst Alt