• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Mercimekli Bulgur Pilavı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pilavlar - Makarnalar kategorisinde Aze tarafından oluşturulan Mercimekli Bulgur Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 87 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pilavlar - Makarnalar
Konu Başlığı Mercimekli Bulgur Pilavı
Konbuyu başlatan Aze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aze

Aze

www.zirveforum.net
Süper Moderatör
Katılım
6 Şub 2022
Mesajlar
23
Tepkime puanı
2
Puanları
3

İtibar:

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı mısır özü yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (silme)
  • Tuz

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeğinizi yıkayarak,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın(mercimekleriniz tam açılmasın).Süzerek,haşlama suyunu kenara alın.
  2. İnce yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ile pişirme tencerenize alın.Kavurun.
  3. Bulgurunuzu ekleyin,kavurmaya devam edin(1-2 dk).
  4. Ardından süzülmüş yeşil mercimeği ekleyin.2 dk kadar daha kavurun.
  5. Yeşil mercimeğin suyunu ölçerek gerekiyorsa sıcak su ekleyerek 4 çay bardağı sıcak su elde edin.
  6. Kavrulmuş mercimekli soğanlı pilava ekleyin,tuzunu ayarlayın.
  7. Kapağını kapatarak önce harlı sonra, yavaş ateşte pilavınızı pişirin.
  8. Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin,karıştırın.
  9. Demlenmesi için mutfak bezinizle bohçalayarak 15 dk bekletin.
Servis önerisi, Ayran ve Turşu

Afiyet olsun.
 
Üst Alt