Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,571
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
-
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Laz Böreği
Malzemeler:
12 adet yufka
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limonun suyu
Laz Böreği Tarif:
Süt, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtaları derin bir kapta çırpın.
Ceviz içini ve tarçını karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yufkaları teker teker alın ve ikiye katlayın.
Her bir yufkanın kenarından süt karışımından sürün ve cevizli karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın.
Fırın tepsisine dizin ve üzerine kalan süt karışımını gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerine limon suyu gezdirin.
Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
12 adet yufka
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limonun suyu
Laz Böreği Tarif:
Süt, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtaları derin bir kapta çırpın.
Ceviz içini ve tarçını karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yufkaları teker teker alın ve ikiye katlayın.
Her bir yufkanın kenarından süt karışımından sürün ve cevizli karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın.
Fırın tepsisine dizin ve üzerine kalan süt karışımını gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerine limon suyu gezdirin.
Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]