Kucuktravma
Üye
- Katılım
- 30 Ağu 2020
- Mesajlar
- 5
- Tepkime puanı
- 44
- Puanları
- 28
İtibar:

Malzemeler
- 1 bardak yağlı süt
- Espresso kahve
- Süslemek isteyenler için bir kaşık kakao ve şeker karışımı
Yapılışı
Öncelikle soğuk ve yağlı süt, süt köpürtme aparatıyla bolca köpürtülür. Eğer köpürtme aparatınız aynı zamanda ısıtmaya da elverişliyse ısınmış ve köpürmüş sütü uzun bir bardağa alın. Aparatın ısıtmaya elverişli olmaması halinde ayrı bir cezvede sütü ısıtıp uzun bir bardağa yarıya kadar dökün, üzerine de en tepeye kadar biraz önce oluşturduğumuz köpüğü doldurun. Ardından hazırladığınız espressoyu sabit bir hızda bardağın bir kenarından ekleyin. Tüm işlemler başarılı olduğu zaman alttan yukarı ayrı ayrı görünen süt, espresso ve süt köpüğünden oluşan bir görüntü elde etmiş olacağız. Son olarak arzu ederseniz kakao ve şekerli toz karışımla (vanilya da çok güzel aroma katıyor) kahvenizi süsleyebilirsiniz.