• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Kronik yaralarda yeni ve hızlı tedavi yöntemi: Örümcek ağı bandajı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyasından Son Haberler kategorisinde Peri tarafından oluşturulan Kronik yaralarda yeni ve hızlı tedavi yöntemi: Örümcek ağı bandajı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 91 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyasından Son Haberler
Konu Başlığı Kronik yaralarda yeni ve hızlı tedavi yöntemi: Örümcek ağı bandajı
Konbuyu başlatan Peri
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

Peri

Üye
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
5,497
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Kronik yaralarda yeni ve hızlı tedavi yöntemi: Örümcek ağı bandajı

Çin'in Nanjing Teknoloji Üniversitesi'nden bilim insanları, kronik yaraların tedavisinde kullanılabilecek ultra güçlü yapay örümcek ağı geliştirdi. Bu ipeksi bandajlar, 3D baskı teknolojisi ile kolayca şekillendirilebiliyor ve bazı tıbbi durumların tedavisini iyileştirecek kadar dayanıklı.

Bilim insanları , kronik yaraların tedavisinde kullanılmak üzere ultra güçlü bandajlar üretmek için kullanılabilecek yapay örümcek ağı ipeği ürettiklerini söylüyor.

Çin'in Nanjing Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada ekip, yeni yara sargılarını dejeneratif eklem hastalığı olan ve diyabetin yol açtığı kronik yaralara sahip farelerde test etti ve her ikisinin de geleneksel bandajlara göre daha hızlı iyileştiği belirlendi.

Araştırmacılar, "Yeni ipek bandajlar biyouyumlu ve biyolojik olarak parçalanabilir" diye belirtti.

Tarihsel olarak, örümcek ağlarının yara tedavisinde kullanımı Antik Roma'ya kadar uzanıyor; ancak pratik kullanımı zorluklar içeriyordu. Bu zorlukların başında, doğal olarak üretilen örümcek ipeğinin elde edilmesinin güçlüğü yer alıyor.Ayrıca Cell Press akademik dergisinde yayımlanan 2021 tarihli bir çalışmaya göre, doğal üretilen örümcek ipeğinin kullanılması bakteri bulaşması riskini de artırıyor.

Bu durum, yeni nesil tıbbi malzemelerde kullanılmak üzere yapay örümcek ipeğinin geliştirilmesine yol açtı ve en son 3D baskı tekniği, malzemenin seri üretimi için yeni bir yaklaşım sunuyor. Bu büyük atılımın arkasındaki bilim insanları, "Örümceklerin doğal eğirme süreciyle uyumlu olarak, farklı ölçeklerde çok işlevli yapay örümcek ipeğinin seri hazırlanmasını sağlayan yüksek verimli bir eğirme planı rapor ediyoruz" diye yazdı.
 
Üst Alt