• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Krokanlı Parfe

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Krokanlı Parfe başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 216 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Krokanlı Parfe
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,505
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

krokanli-parfe-1_1.jpg


Malzemeleri;

3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı


Uygulama aşamaları;

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince şekilde kıyın.
Konyakla karıştırıp 1 saat bekletin.
Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Kremşantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ilave edin.
Vişneyle, krokanları ilave edin.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın.
Kremalı karısımı kalıbın içine dökün.
Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin.
Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin.
Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.
Parfeyi buzluktan çıkarıp 25-30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın.
Parfeyi dilimleyin.
Her bir servis tabağına 2 çorba kasığı böğürtlen püresi koyun.
Ikişer dilim parfe ekleyin.
Kokteyl kirazi ve şamfistığı ile süsleyin.

Krokanlı Parfe Afiyet Olsun...


ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,966
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt