Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,505
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Malzemeleri;
3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
Uygulama aşamaları;
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince şekilde kıyın.
Konyakla karıştırıp 1 saat bekletin.
Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Kremşantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ilave edin.
Vişneyle, krokanları ilave edin.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın.
Kremalı karısımı kalıbın içine dökün.
Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin.
Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin.
Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.
Parfeyi buzluktan çıkarıp 25-30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın.
Parfeyi dilimleyin.
Her bir servis tabağına 2 çorba kasığı böğürtlen püresi koyun.
Ikişer dilim parfe ekleyin.
Kokteyl kirazi ve şamfistığı ile süsleyin.
Krokanlı Parfe Afiyet Olsun...
ALINTI