• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yemek Kestaneli Narlı Pilav

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Fulya tarafından oluşturulan Kestaneli Narlı Pilav başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 212 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Kestaneli Narlı Pilav
Konbuyu başlatan Fulya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fulya

Fulya

ZF Yemek Tarifi Sorumlusu
Özel Üye
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
13
Tepkime puanı
8
Puanları
3

İtibar:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu yada tavuk suyu
  • 1 tutam zencefil
  • 5 soyulmuş kestane
  • 1 ayva
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 nar
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 10 gr tereyağı

Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Soyulmuş kestaneleri küçük zar şeklinde doğrayın.Ayvanın kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın.Kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin. Mısırözü yağı ve zeytin yağını pilav tenceresinde ısıtıp pirinci ilave edin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.Ayva ve kestaneleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sıcak et suyunun içine tuz, karabiber ve zencefili ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız et suyunu pirince ilave edin. Bir taşım kaynayınca ocağı kısın.Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan alın ve mercimek büyüklüğünde parçalara ayırdığınız tereyağından üzerlerine serpiştirin.Karıştırıp pilavı beş dakika kadar dinlendirin. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
 
Üst Alt